TURİZM

Otellerde Bir Dönemin Sonu

Otellerde resepsiyondan check in yapma dönemi yavaş yavaş kapanıyor. Amerika'da ve Avrupa'da giderek yaygınlaşan sistemle, check in işlemini müşteri kiosk cihazları aracılığıyla bizzat kendisi yapıyor.

1 Nisan 2013 Saat: 14:18
Otellerde Bir Dönemin Sonu
Otellerde Bir Dönemin Sonu
Otellerde resepsiyon önünde bekleyerek check in yapma dönemi kapanıyor. Amerika’da ve Avrupa’da giderek yaygınlaşan yeni sistemle, otele gelen yolcu kiost (dokunmatik bilgi terminali) cihazında check in işlemini yaparak doğruca odasına gidiyor. Otele girişte sadece soracağı bir şey varsa duruyor. Yoksa bavulunu alıp doğruca odasına gidiyor. Otellerdeki check in işlemi için kullanılan kiost’lar da kullanımı kolay olacak şekilde tasarlanmış.

The New York Times gazetesi muhabiri Julie Wedd, bu sistemi kullanan bazı otellere giderek sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi toplamış. Boston’da bulunan St. Boston adlı otel de bu sistemi kullanan otellerden. Otele rezervasyon yapan müşterilere, bir elektronik pota ile konfirmasyon maili ve iki tane de şifre gönderiliyor. Otele ulaşan müşteri, şifrelerden birini ana binaya, diğerini de odasına girmek için kullanıyor. Eğer müşterinin otel ile ilgili soracağı herhangi bir soru yoksa, resepsiyonla hiç muhatap olmadan direkt olarak odasına geçiyor.
 
Oteller için bu sistemleri üreten NRC Corporation’un Başkan Yardımcısı Tyler Craig, konaklama sektöründe otomatik check in sisteminin hızla yayıldığını belirtiyor. Craig, “Müşteriler artık nasıl bankada beklemek yerine işlerini ATM’lerde yapıyorlarsa, veya uçakları için nasıl online check in yapıyorlarsa, aynı şeyleri artık otellerde de yapabiliyorlar. Hiçbir otel müşterisi artık front desk’in önünde beklemek istemiyor” diyor.

Otellerde müşterilerin memnu edilmesinin hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldiğini kaydeden Craig, “Müşteri memnuniyeti çok önemli. Otelden memnun kalmayan müşteri hemen gidip facebook, twitter veya TripAdvisor gibi mecralarda bunu afişe ediyor.

Başka otelciler tarafından yapılan değerlendirmelerde de otellerdeki yeni check in döneminin bir yandan müşteri memnuniyetini arttırırken, bir yandan da personel maliyetlerini düşüreceği belirtiliyor. Sistemin yaygınlaşmasıyla, resepsiyonlardaki check in yapma işinin yavaş yavaş ortadan kalkacağı belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑