GÜNCEL

Ovacık Başsavcısı hayatını kaybetti

Dün silahlı saldırıya uğrayan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun kurtarılamadı

21 Eylül 2012 Saat: 01:55
Ovacık Başsavcısı hayatını kaybetti
Ovacık Başsavcısı hayatını kaybetti

Tunceli nin Ovacık ilçesinde dün uğradığı  silahlı saldırıda ağır yaralanan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un, Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ovacık Kandolar Mahallesi’ndeki adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya dün öğle saatlerinde girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır
yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ’a sevk edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un, tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Antalya Serik’ten Temmuz ayındaki kararnameyle Ovacık’a atanan Murat Uzun, evli ve 2 çocuk babasıydı.

LOJMANDA KORUMA ÖNLEMİ YOKTU

Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun (35) kapısında ve çevresinde hiçbir koruma önlemi olmayan lojmanının merdiven boşluğunda, pusuya yatan PKK’lı kadın teröristtarafından önceki gün başından tek kurşunla vurulmuştu. Terörist kaçmış, Murat Uzun ağır yaralı olarak Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Başsavcı Murat Uzun dün şehit oldu.

6 YILLIK MUTLU BİR EVLİLİKLERİ VARDI


Başsavcı’nın hemşire eşi Cihan Uzun (32) olay sırasında tayin işlemleri için Tunceli’deydi. Eşinin vurulduğunu öğrenip Elazığ’a giden Cihan Uzun hastane kapısında “Allahım ne olur ölmesin” diye ağlamıştı. Cihan Uzun dün oğulları 1 yaşındaki Hakan Taner ve 4 yaşındaki Emir Kaan’ı Ovacık’tan Elazığ’a getirtti. Hastane önünde evlatlarına sarılıp acısını hafifletmeye çalıştı. Ne yazık ki dün 15.30’da acı haber geldi.

SİLAH RUHSATI BİLE İSTEMEMİŞTİ

2 ay önce Antalya Serik’ten Ovacık’a atanan Başsavcı Murat Uzun’un şoför ve koruma talebinde bulunmadığı, silah ruhsatı başvurusu bile yapmadığı belirtildi. Ovacık’taki savcı ve hakimler olay sonrası lojmanda güvenlik önlemi alınması ve yakın koruma verilmesi için talepte bulundu. Murat Uzun’u şehit eden PKK’lı grubun, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü 13 Ağustos’ta kaçırıp 48 saat sonra serbest bırakan teröristler olduğu belirlendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑