GÜNCEL

Özel eğitimli askerler teröristlerin peşinde

Tuncelide teröristler tarafından düzenlenen ve 7 şehit, 1 yaralının olduğu hain saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

26 Eylül 2012 Saat: 14:32
Özel eğitimli askerler teröristlerin peşinde
Özel eğitimli askerler teröristlerin peşinde

Saldırının ardından karadan başlatılan operasyona havadan da helikopterlerin destek verdiği bildirildi. Operasyon kapsamında Tunceli merkeze yakın dağlık ve ormanlık alanda iki farklı noktada tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda özel eğitimli askerlerin sevk edildiği açıklandı. Terörist gruplarının tespit edildiği bölgelerin havadan helikopterler tarafından bombalandığı ve karadan da çemberin daraltılarak operasyonun sürdüğü kaydedildi.

TERÖRİSTLERİN SALDIRI İÇİN BİR TELEKOMÜNİKASYON ŞİRKETİNİN ARACINI KULLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Tunceli'de teröristlerin yola döşediği mayının askeri aracın geçişi esnasında patlatılması ile meydana gelen olayda bir telekomünikasyon şirketine ait sivil aracın kullanıldığı iddia edildi.

İddiaya göre sivil bir aracın Çemişgezek ilçesindeki bir arızayı gidermek üzere Tunceli-Hozat karayolu Çiçekli köyü bölgesinde seyir halindeyken bir grup terörist tarafından durduruldu. Sürücüyü indiren teröristler gasp ettikleri araca patlayıcıları yükleyerek il merkezine taşıdı. Teröristlerin şirket çalışanı süsü ile mayını Tunceli merkez Atatürk Mahallesi Kanoğlu mevkii hastane durağında yola döşedikleri ortaya çıktı. Hain planın ardından mayın bölgeden askeri araçların geçişi esnasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Hain saldırıda Tekirdağ Çerkezköy nüfusuna kayıtlı Er Kadir Dadaş, Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Çavuş Remzi Demir, Denizli nüfusuna kayıtlı Er Fatih Küçüktereci, Yozgat nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Cuma Karadavut, Manisa nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Mümin Koca ve Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ahmet Oğul ve eşiyle birlikte yürüyüşe çıkan Fadime Acar şehit oldu. Patlamada ağır yaralanan Ali Acar ise Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hain saldırıda şehit olan 7 kişi detaylı otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑