GÜNCEL

Özel öğrenciler sahnede yeteneklerini sergiliyor

Büyükşehir, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere yönelik tiyatro eğitimi başlattı

5 Ocak 2024 Saat: 11:30
Özel öğrenciler sahnede yeteneklerini sergiliyor
Özel öğrenciler sahnede yeteneklerini sergiliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel gereksinimli çocukların iletişim ve etkileşim becerilerinde anlamlı gelişmelere destek olduğu bilenen tiyatro eğitimi başlattı. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde verilen eğitimlerde bireylerin kendilerini ifade etmelerine, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve genel olarak kapsamlı bir gelişim süreci yaşamalarına olanak sağlıyor. Mayıs ayında seyirci ile buluşması planlanan ‘Uzat Elini’ isimli tiyatro çalışması; çeşitli film ve dizilerde rol alan emekli Devlet Tiyatro Sanatçısı İbrahim Şahin tarafından haftanın iki günü, yaklaşık 4 saat olarak veriliyor.

HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ

Merkezde yaklaşık 1,5 yıldır eğitim gören özel gereksinimli öğrenci Berat Atasoy, ‘’Bu merkeze gelmeden önce tiyatro nedir, hiçbir bilgim yoktu. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde tiyatro nasıl bir şeydir öğrendim. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, hem eğleniyoruz hem zaman geçiriyoruz, hayallerimizin peşinden koşuyoruz. Hayalim tiyatro sayesinde sahneye çıkmak’’ dedi.

 

HAYAT VERDİ BANA BURASINI 

Aynı şekilde merkezde bir yıldır eğitim gören Hasret Zeynep Ay, ‘’Burası çok güzel, arkadaş ortamı bulmak da çok güzel oldu. Kendime göre en güzel şey; Kemal Sunal gibi oyuncu olmak ve tiyatroda olmak çok güzel. Hayat verdi bana burasını.  Kemal Sunal'ı seviyorum. Başka filmler pek hoşuma gitmiyor. Derste güzel eğlenceli güzel vakit geçiriyoruz. Ben kendi senaryomu okuyorum’’ ifadesini kullandı. Eğitimin anlatılmayacak kadar çok güzel bir şey olduğunu anlatan Zeynep Ay, ‘’Her insan kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli. Bizler başımızın çaresine tek başımıza bakmamız gerekiyor. Eğitim ve çalışmakla her şeyi başarabiliriz’’ diye konuştu.

 

TİYATRO İLE İYİ BİR YOLCULUK OLUYOR

Tiyatro eğlenceli bir etkinlik olmanın yanında, dil becerilerini geliştirme, duygusal zeka ve empati yeteneklerini güçlendirme, işbirliği ve takım ruhu kazanma gibi birçok önemli fayda sunuyor. Özel öğrencilere tiyatro eğitimini gönüllü olarak veren emekli Devlet Tiyatro Sanatçısı İbrahim Şahin, yola çıkış hikâyesini şöyle anlattı; ‘’Temel olarak yapmak istediğim en önemli şey, çocuklarımızın sosyal yaşamda gerek aileleri ile gerek birbirleri ile gerek sokakta tanıdıklarıyla bir iletişim kurabilmelerinin üzerine. Birkaç kelimeyle de olsa kendilerini izah edebilme yetisi kazansın diye uğraşıyorum. Ben amacımı onlara anlatıyorum, onlar o amaca gidecek bir yolda nasıl yürüyebiliriz diye dikkatle dinliyorlar. Adım atışlarından bir kelimeyi söyleyişlerine kadar da bu yolculukta biçimlendirmeye çalışıyorum. İyi bir yolculuk oluyor. Baştan bu yana,  yoğun ilerleme kat ettik’’ açıklamasını yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑