SAĞLIK

Özel Sağlık Hastanesi'nde İnternet Üzerinden Canlı Ameliyat

Özel Sağlık Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, Kadın Doğum uzmanlarına yönelik online olarak gerçekleştirdiği eğitimlerle deneyimlerini paylaşma imkanı bulduğunu söyledi.

13 Mayıs 2022 Saat: 10:34
Özel Sağlık Hastanesinde İnternet Üzerinden Canlı Ameliyat
Özel Sağlık Hastanesi'nde İnternet Üzerinden Canlı Ameliyat

Özel Sağlık Hastanesi'nin Robotik cerrahi alanında önemli bir merkez olduğunu dile getiren

Prof. Dr. Fatih Şendağ, online derslerle Türkiye çapında hem teorik bilgileri hem de pratik uygulamaları gösterdiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Fatih Şendağ, “Kadın Doğum Uzmanlarına yıllardır Robotik ve Laparoskopik cerrahi yöntemleri hakkında eğitim veriyorum. Burada amacımız bu bilgi ve deneyimlerin paylaşılarak Robotik cerrahi konusunda hekimlerin kendilerini geliştirmelerini sağlamak. Özel Sağlık Hastanesinde gerçekleştirdiğimiz canlı eğitim kapsamında hem teorik bir eğitim verdim hem de maketler üzerinde simülasyon eğitimi gerçekleştirdim. Ayrıca canlı olarak da Robotik Histerektomi (rahim) ameliyatı yaptım. Bu ameliyat canlı olarak internet üzerinden tüm Türkiye'ye yayınlandı. 200 civarında bir katılım oldu. Katılımcılar interaktif şekilde sorular da sorabildi. Robotun hekimlere sunduğu tüm avantajları anlattım. Robotik cerrahi tekniği, doktorun el titremesi olmadan milimetrik hareketlerle operasyon yapmasına imkan sunuyor. Detaylı görüntüleme de sağladığı için damar ve sinirleri de koruyarak ameliyat yapabiliyorsunuz. Bu konuda özel eğitimler almak isteyenler için kurduğum Endo Academy olarak Kadın Doğum Uzmanlarına eksik kaldıkları bilgileri tamamlama fırsatı da sunuyorum” dedi.

ROBOTİK CERRAHİ TEKNOLOJİSİ

Prof. Dr. Fatih Şendağ, Özel Sağlık Hastanesi'nde Da Vinci robotik cerrahi teknolojisini kullandıklarını ve bu robotla farklı türlerdeki operasyonları yapabildiklerini kaydetti.

Şendağ, “Miyom, çikolata kisti, kanser ameliyatları, rahim, yumurtalık tüpleri ameliyatı, rahim sarkması, idrar kaçırma gibi cerrahilerin hepsini uygulayabiliyoruz. Bu alanda referans bir merkez haline gelmek istiyoruz. Bu bir ekip işidir; cerrahi ekipman, ameliyathane ekibi ve en önemlisi de cerrahin deneyimi ve bu teknolojiye hakim olması da çok önemlidir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑