SAĞLIK

Özlem bebek hayata tutundu

Düzce’de 850 gram doğan Özlem Bebek Kocaeli’de hayat buldu

12 Ekim 2016 Saat: 16:00
Özlem bebek hayata tutundu
Özlem bebek hayata tutundu

Geçtiğimiz yıl 5 Aralık’ta Düzce’den sevk edilen ve prematüre olarak dünyaya gelen Özlem bebeğin yaşam mücadelesine, Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi adeta umut oldu.

Prematüre olarak dünyaya geleceği konusunda şüphe ve tereddüt yaşayan ailenin, Düzce’de çocuk yoğun bakım yetersizliği olmasından dolayı 112 ambulansla sevk edilerek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi’ne getirilmesiyle, Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Uz. Dr. İlkay Er ve Yoğun Bakım ekibinin tıbbi tedavi ve bakımları neticesinde yaşam mücadelesi zaferini kazandı.

Konuyla ilgili duygularını belirten baba Mustafa Özyıldırım, “Çocuğumuzun yaşaması konusunda derin üzüntü içerisindeydim. Düzce’de çocuk yoğun bakım ünitesinin yetersiz olmasıyla daha da kötü hal aldık. Daha sonra Alikahya Yerleşkesi bizim için bir mucize oldu. Doktorumuzun,  “Tıbbi olarak bize düşen ne varsa Özlem bebek için yapacağını, yoğun bakım sürecinde sabırlı olmasını, bebeğimin sağlığına kavuşacağını” bizlere söylemesi üzerine 3 ay boyunca hastanede kaldık. Daha sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildik. Taburcu sonrasında Düzce’de uzakta olmamız bizim için sıkıntı olmadı ve doktorumuz bebeğimizin durumunu öğrenmek için sürekli bize ulaştı. Şu an çocuğumuz 8 kilo 600 gram ve sağlıklı bir şekilde kontrollerini yaptırmak için Alikahya Yerleşkesi’ne getirdik. Bize bu imkanları sağlayan öncelikle Sağlık Bakanlığ’na, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne ve Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve idarecilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑