GÜNCEL

“Para dağıtacağım” diyerek dolandırdı

İzmit tanıştığı insanları, annesini kaybettiğini ve onun için hayır amaçlı yüklü miktarda para dağıtacağını söyleyerek kandıran ve yaptığı uyanıklık ile ağına düşürdüğü 3 kişiyi dolandıran Veysel T(47) yakalandı.

27 Ocak 2013 Saat: 14:26
“Para dağıtacağım” diyerek dolandırdı
“Para dağıtacağım” diyerek dolandırdı
İddialara göre  dolandırıcılık ve uyuşturucu madde bulundurmak gibi suçlardan 20'nin üzerinde sabıkası bulunan Veysel T. üzerine giydiği takım elbisesi ve eline aldığı çantası ile av arayışına çıktı.  Kendisine 55 ile 65 yaş arası yaşlı kurbanlar seçen şahıs ilk olarak 07 Ağustos 2012 günü Ziya M’yi dolandırdı.

Ziya M’nin yanına giden ve kendisini kuyumcu olarak tanıtıp, bir kuyumcu yakının annesinin vefat ettiğini, onun adına hayır için 20 bin lira dağıtılmasını söylediğini, ancak kendisinin hiç yoksul insan tanımadığını, yerine gitmesini istediğini bu nedenle ihtiyaç sahibi tanıyıp tanımadığını sordu. 

Ziya M. tanıdıkları olduğunu söyleyince parayı dağıtması için ona vereceğini ancak parayı almak için bazı masrafları olduğunu ifade etti. Kendisinden 4 bin 760 lira istedi. Ziya M bunu kabul etti. 4 bin 760 lira parayı getirdi. Ancak paraların bir kısmı 10'luk olduğu için bütünletmesini istedi. Ziya M. parayı bütünletmek için bir markete girince şahıs kaçtı.

İkinci olay 31 Ekim 2012 günü yaşandı. İbrahim K. isimli şahısın yanına yine iyi giyimli elinde çanta ile gelen ve ölen bir yakını için para dağıtacağını söyleyerek Ziya M.’ye yaptığı gibi dolandıran Veysel T.  bin 500 lira parayı alarak kaçtı. 

Son olarak 11 Ocak 2013 günü Ali B. isimli şahısı aynı yöntemle dolandıran ve 620 lirasını alan şahıs yapılan şikayetler üzerine tespit edildi.  Kocaeli Asayiş Büro Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri tarafından dün Sakarya ilinde yakalandı. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen mağdurların şikâyetleri üzerine İfadesi alınan şahıs adli mercilere sevk edildi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑