SAĞLIK

Parmak bebeğin yaşam savaşı

Gebze’de özel bir hastanede geçen 19 Mart'ta 23 haftalık olarak, 380 gram ağırlığında, 23 santim boyunda dünyaya gelen Miray Diren Okay bebek yaşama tutunma mücadelesi veriyor.

14 Nisan 2015 Saat: 11:54
Parmak bebeğin yaşam savaşı
Parmak bebeğin yaşam savaşı

Hastanenin çocuk sağlığı uzmanı Dr. Bekir Çakmak, bebeği anne karnında tutan kesenin yırtılması nedeniyle 23 haftalık olarak almak zorunda kaldıklarını anlatırken 25 günden bu yana solunum cihazına bağlı olarak anne sütü ile özel olarak beslendiğini, doğduğunda tıbbi olarak yaşamaz gözüyle bakılan bebeğin bu süre içinde de 510 grama çıktığını söyledi.

ANNE SÜTÜNE BAŞLADI

Gebze'deki hastaneye 19 Mart'ta getirilen 23 haftalık hamile Canan Okay'ın bebeğini karnında tutan kesenin yırtıldığı belirlendi. 23 haftalık, 380 gram ve 23 santim boyunda dünyaya gelen ve ailesinin 'Miray Diren Okay' adını verdiği bebek, hemen özel bakıma alınarak kuvözde gözlem altına alındı. Bebeğin hayati fonksiyonlarının normal olduğu belirlenirken anne sütüyle özel olarak beslenmeye başlandı.

YAŞAMA TUTUNDU

Miray Diren Okay bebeği yaşatmak için hastanede tüm olanaklar seferber edilirken, uzman Dr. Bekir Çakmak muayene sırasında parmağını tutan bebeği mucize olarak nitelendirdi. Dr. Çakmak, "Hastamız Canan Okay, 19 Mart'ta gece geç saatlerde doğum sancılarının artması sonucu eşi Gökhan Okay tarafından hastanemizin acil servisine getirildi. Burada yapılan ilk müdahalede anne Canan Okay'ın bebeği karnında tutan kesenin yırtıldığını farkına vardık. Hemen acilen doğuma aldık. Başarılı geçen normal doğum sonrasında ailenin ikinci çocukları 5 aylık olarak 380 gram 23 santim uzunluğunda bir kız çocuğu dünyaya geldi. Ailesi tarafından 'Miray Diren Okay' ismi konulan bebeğimiz 19 Mart tarihinden beri yoğun bakım servisinde, 25 gündür solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesini sürdürüyor. Bebeğimiz yoğun bakımda anne sütü ile özel olarak besleniyor ve bu süre içerisinde de 380 gramdan, 510 grama çıktı. 130 gram almış oldu. Bebeğimiz yaşama dört elle sarıldı. Bebeğimizin tıbbi olarak yaşaması imkansızdı. Dünya'da şu ana kadar 400 gramın altında 200 ile 300 arasında prematüre bebek doğmuş ve bunlardan çok azı yaşamış. Bizim bebeğimiz yaşama sıkı sıkı tutuldu. Şu an her şey normal gidiyor. Böyle giderse 3-4 ay sonra kendisini taburcu edeceğiz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑