GÜNCEL

Pegasus’tan korona rezaleti

Koronavirüs tehdidinden dolayı Türkiye’ye dönmek isteyen Suudi Arabistan’daki Türk işçiler Pegasus Hava Yolları’nın engeliyle karşılaştı.

19 Mart 2020 Saat: 08:59
Pegasus’tan korona rezaleti
Pegasus’tan korona rezaleti

Tarifeli uçak bileti alan otuz Türk işçi, Cidde Havalimanı’na geldiklerinde biletlerinin geçersiz olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. Pegasus yetkilileri, uçağın kalkış anına kadar Türk işçilere adeta zulmetti. Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından Pegasus geri adım atıp Türk işçileri Türkiye’ye getirmek zorunda kaldı.

Suudi Arabistan’da çalışan Türk işçiler koronavirüs tehdidi sebebiyle ülkeye dönmek istedi. Pegasus’un Türkiye’ye dönen son tarifeli uçağına bilet alan işçiler, Cidde Havalimanı’nda Pegasus’un rezilliği ile karşılaştı. Türk işçileri uçağa almayan Pegasus yetkilileri, uçağın charter yani umrecilere özel olduğunu ve tarifeli olarak satılan biletlerin geçersiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine rezalet durumu videoya çekip sosyal medyaya paylaşan Türk işçiler, Pegasus’a geri adım attırdı. İşçilerin bir kısmı yurda dönerken, videoyu çeken Abdüsselam Korkmazoğlu, Pegasus’un şikâyeti ile Cidde’de gözaltına alındı.

“VATANDAŞLARIMIZ PEGASUS TARAFINDAN UÇAĞA ALINMADI”

Suudi Arabistan’da ticaret yapan Ali Kutlu, “Türkiye’ye dönmek için Pegasus’tan biletlerimizi aldık fakat Cidde Havalimanı’na geldiğimizde şokla karşılaştık. Tarifeli seferlerde her türlü vize çeşidi binmesine rağmen biletleri kesilen işçi vizeli Türk vatandaşlarımız Pegasus tarafından uçağa alınmadı. Uçağa alınmama sebebi olarak da uçağın sadece umre için gelenlere olduğu söylendi. Evvela işçi vizeli almıyorsan neden bilet kesmelerine izin verdiniz? Sonrasında sosyal medyada bu rezalete dair video paylaştık. Uçağın kalkmasına dakikalar kala Türk işçiler uçağa binip Türkiye’ye geldi, Eskişehir’de karantinaya alındı” dedi.

“PEGASUS’A KİM HESAP SORACAK?”

Pegasus’un şikâyetinden dolayı Türk işçilerin Suudi Arabistan’da gözaltına alındığını söyleyen Kutlu, “Suudi Arabistan polisi herhangi problemin olmadığını söyledi, ‘Biletinizi getirin, gidin’ dedi ama Pegasus uçağa binilmesine izin vermedi. Bu skandal durumun videosunu çeken Abdüsselam Korkmazoğlu’nu Pegasus’a Cidde’de meydan hizmetleri veren şirkete şikâyet ettiler. Suudi Arabistan makamlarını eleştirecek en ufak bir görüntü ve söz olmamasına rağmen Abdüsselam kardeşimiz hâlâ gözaltında. Olağanüstü bu durumda yaptıkları rezillikten dolayı Pegasus’a kim hesap soracak?” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑