EKONOMİ

Pehlivan Körfez Ticaret Odası meclisinde konuştu

Başkan Pehlivan meclis üyelerine yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili bilgiler aktardı

25 Eylül 2013 Saat: 22:37
Pehlivan Körfez Ticaret Odası meclisinde konuştu
Pehlivan Körfez Ticaret Odası meclisinde konuştu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Körfez Ticaret Odası meclisinde, rutin görüşmeler sonrası, söz Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’a verildi. Başkan Pehlivan’ın konuşması öncesinde Körfez Ticaret Odası üyelerine Körfez Belediyesi tarafından hazırlatılan “Değişen Körfez’in Yeni Yüzü” adlı tanıtım filmi izletildi. 2004 yılından bugüne belediye başkanlığı yapan Pehlivan “Göreve gelir gelmez halkın ihtiyaç duyduğu tüm isteklerine beklentilerine cevap vermemiz gereken bir süreç başladı. Tüm mahalle ve sokaklarımızın sıkıntılarını sorunlarını tespit ettik ve kalıcı çözümler ürettik.” diye konuşmasına başlayan Başkan Pehlivan hiçbir zaman popülist siyaset yapmadıklarını belirtti. Başkan Pehlivan “sizler bu şehirde yaşayan insanlar olarak bu değişimi bu gelişimi biliyorsunuz” dedi.

HİZMET DOLU 9 YIL

Başkan Pehlivan “2004 yılında göreve geldiğimde ilçemizde toplantı yapılabilecek bir mekan yoktu. Bugün ilçemizde bu tür mekanlar var. Kültür merkezlerimizde bir çok ünlü yazarı, akademisyenleri ilçe halkımızla buluşturabiliyoruz” dedi. “Misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz, sahiller, mesire alanları ve sosyal tesisler oluşturduk.” Yeni belediye hizmet binasından, Tütünçiftlik Kültür Merkezine, prestij cadde ve bulvarlardan, mesire alanlarına, sahil düzenlemelerinden, alt yapı hizmetlerine, eğitim, sağlık ve spor kurumlarına yapılan yardımlardan ,kültürel ve sanatsal etkinliklere, imar uygulamalarından, çevre çalışmalarına kadar bir çok konuda detaylı bilgi aktaran Başkan Pehlivan “Dolu dolu bir dokuz yıl geçirdik” dedi. Başkan Pehlivan, Körfezlilere hizmet üretmek için, her geçen gün büyüttükleri araç parkına da değindi “Belediyemizin, otobüslerini, kamyonlarını, temizlik araçlarını teknolojiye uygun yeniledik. Bu konuda da örnek gösterilen bir belediyeyiz ” diye konuştu.

KÖRFEZ’E 400 MİLYON TL LİK YATIRIM

Hayata geçireceği projelere de kısaca değinen Başkan Pehlivan “Tuğrul Caddesi ile Hamit Kaplan Caddelerini birleştiriyoruz. Bu çalışma iki ay içerisinde başlayacak. Bunun yanı sıra Herke Kalesinin surlarını aslına uygun inşa edeceğiz. Tütünçiftlik’teki viyadüğün altını mezbelelikten kurtaracağız. Yeniyalı da iki katlı kapalı Pazar yapacağız. Tütünçiftlik karakolunun arkasında Fatih ve Güney mahallelerine hitap edecek kapalı Pazar inşa edeceğiz. D-100’e paralel binalarda uygulayacağımız dış cephe boyası da yapacağımız çalışmalardan bazıları” dedi. Göreve geldikleri günden bugüne gerek hükümet kanalıyla, gerek büyükşehir eliyle, gerekse Körfez Belediyesi tarafından Körfez’in değişimi, gelişimi için yapılan yatırımların 400 milyon tl yi geçtiğini belirten Başkan Pehlivan sadece Bağdat Caddesi projesinin 15 milyon olduğunu söyledi. Başkan Pehlivan “Bağdat caddesi çalışmalarında vatandaşımızı geçici bir süre rahatsız ettik. Fakat caddeyi sadece asfaltlayıp bırakmak yerine 40 yıllık alt yapısını komple yeniledik. Elektrik hattını sağlı sollu yer altına aldık. Cadde üzerindeki boş parsellerin su, kanal, elektrik, doğalgaz hatlarını çektik. Artık asfalt kesilmeyecek. Biz makyaj yapma yerine kalıcı çözümler üretiyoruz” diye konuştu.

İHALE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YAPILDI Meclis üyelerinin sorularını da cevaplayan Başkan Pehlivan, bir gazetede gündeme getirilen arsa satışı ile ilgili “Bahsedilen arsa , mevcut tersanenin bir parçası haline gelmiş bir arazi. Bu araziyi ihaleye çıktık. Duyuruları yapıldı. Herkesin girmeye hakkı vardı. İhale gayet şeffaf bir şekilde yapıldı. Gelen parayla ilçemize yeni projeler kazandıracağız” dedi. Başkan Pehlivan’ın sunumundan sonra söz alan Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Başkan Pehlivan’ın ilçeye kazandırdığı projeleri başarılı bulduğunu söyledi. Efe, Başkan Pehlivan’a teşekkür ederek bir de plaket takdim etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑