GÜNCEL

Pentagon’dan Suriye açıklaması: Yıllar sürecek

Açıklamada "Tüm hedefler başarıyla vuruldu" denildi

14 Nisan 2018 Saat: 18:22
Pentagon’dan Suriye açıklaması: Yıllar sürecek
Pentagon’dan Suriye açıklaması: Yıllar sürecek

Pentagon’dan Suriye açıklaması: Yıllar sürecek

Açıklamada "Tüm hedefler başarıyla vuruldu" denildi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'ye düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Pentagon Sözcüsü Dana White, Suriye’de belirledikleri tüm hedeflerin başarıyla vurulduğunu söyledi. Pentagon’da bir basın toplantısı düzenleyen White, “Bu operasyon ABD’nin politikasında bir değişiklik olduğu anlamına gelmiyor. Suriye’de rejimi değiştirme çabası da değil” dedi.

“Bu saldırılar haklı, meşru ve orantılıdır. Suriye rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya devam etmesine yanıt niteliğindedir” diye konuşan White, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’de sorun istemiyoruz ama uluslararası hukukun böylesine feci bir şekilde ihlal edilmesine izin veremeyiz. Suriye’de hedefimiz IŞİD’i mağlup etmek”

Pentagon’daki brifingde Korgeneral Kenneth McKenzie de gazetecilere hava saldırıları ile ilgili bilgi verdi. McKenzie, vurulan tesislerden üçünün, “rejimin kimyasal silah altyapısının temel bileşenleri” olduğunu ve Duma’daki kimyasal saldırıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Suriye’nin kimyasal silah programını aynı düzeye getirmesinin “yıllar” süreceğini belirten McKenzie, Suriye’nin hava savunma sistemlerinin uçaklarına ya da füzelerine hiçbir zarar vermediğini vurguladı. Bakanlık sözcüleri dün gece 3 farklı hedefteki 105 noktanın İngiltere ve Fransa ile koordineli olarak, başarı ile vurulduğunu onayladı. ABD’nin, hiç kimsenin uluslararası yasaları çiğnemesine göz yummayacağını söyleyen Pentagon sözcüleri, saldırıdan önce Rusya ile bir iletişimleri olmadığını da belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑