GÜNCEL

PKK 4 Yere Birden Saldırdı

PKK yine Ramazan demedi; Hakkaride 3 karakolla 1 askeri üsse aynı anda saldırdı. 2 korucu ve 6 asker şehit oldu.

5 Ağustos 2012 Saat: 10:12
PKK 4 Yere Birden Saldırdı
PKK 4 Yere Birden Saldırdı

PKK yine durmadı. PKK'lı teröristler dün gece saatlerinde Hakkari ve civarındaki üç karakolla bir askeri üsse saldırdı. 

Eş zamanlı saldırılar ve sorasında çıkan çatışmalarda 6 asker ve 2 köy korucusu şehit olurken 15 civarında asker ve köy korucusunun yaralandığı, 13 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. 

Dün gece saat 23.00 sıralarında Hakkari'ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu, Çukurca'nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20'nci Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi. 

Taciz ateşine askerler anında karşılık verirken ateş açılan bölgelere yoğun bir operasyon başlatıldı. Top atışlarının yapıldığı bölgeyi, Kobra tipi helikopterler de sürekli ateş altına aldı. 

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. 

Bu esnada Karataş Bölgesi'nde bulunan jandarma karakolunun yakınınlarında yangın çıktı. Yangına, çevrede bulunan kuru otların neden olduğu ve bölgede bulunan ağaçlar yüzünden de yangının büyüdüğü belirtildi. Bölgedeki yoğun silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑