GÜNCEL

PKK bu kış aç kalacak

Son iki ayda PKKya yönelik operasyonlarda terör örgütünün kış üstlenmesine ağır darbe indirildi. Gün gün o operasyonlar...

27 Kasım 2012 Saat: 10:28
PKK bu kış aç kalacak
PKK bu kış aç kalacak
Terör örgütü PKK'nın kış üstlenmesi için yaptığı hazırlıklar, güvenlik güçlerinin zor şartlar altında verdiği mücadele sonucu boşa çıkarıldı. Sadece son iki ayda yapılan operasyonlar sonucu, PKK'nın kış için mağaralarda stokladığı çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

İŞTE GÜN GÜN PKK'YI ÇARESİZ BIRAKACAK OPERASYONLARIN DETAYLARI:

23.11. 2012 - BİNGÖL

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında sürdürülen operasyonlarda 4'ü kadın 7 terörist öldürüldü. Bir terörist de sağ olarak yakalandı.

Jandarma komando timlerince aynı bölgede yürütülen operasyonda kış üslenmesi için hazırlanmış içerisinde mutfak, tuvalet, yemekhane, çalışma bölümleri bulunan odalı 15 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda sığınak bulundu. 

Öldürülen teröristlerin yanında ve sığınaklarda 8 kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketatar, 3 RPG-7 mühimmatı, 10 el bombası, 350 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 23 şarjör, 1 aydınlatma fişeği, 16 küçük tüp, 5 büyük tüp, 700 kilogram un, 100 kutu konserve, 200 kilogram zeytin, 20 kilogram reçel, 50 kilogram bal, 50 kilogram makarna, 20 kilogram çay, 30 kilogram turşu, 50 kilogram ceviz, 20 kilogram salça, 45 kilogram kuru fasulye, 50 kilogram sıvı yağ, 150 metre sera naylonu, 800 metre kablo, 20 koli bandı, 200 pil, 15 çift ayakkabı, 40 kilogram temizlik malzemesi, tavla, dama, satranç takımları ile bol miktarda örgütsel dokuman ele geçirildi.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınak ile 3 erzak deposu bulundu.
Tatvan'a bağlı Sallıca köyü mevkisinde ele geçirilen terör örgütü mensuplarına ait 2 sığınak ile 3 erzak deposunda, 4 avcı boy çukurunda termal kameradan korunmak için kullanılan 4 adet şemsiye, patlayıcı yapımında kullanılan 32 adet pil, 7 büyük tüp, 5 küçük tüp, 4 uyku tulumu, 3 sırt çantası, askeri malzemeler ve çok sayıda yaşam malzemesi bulundu.
22.11.2012 - BİTLİS
Bitlis'in Tatvan ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınak tespit edildi.
Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ekiplerince, ilçeye bağlı Kaynarca, Dönertaş, Kısıklı ve Teknecik köyleri arasında kalan arazide ele geçirilen 2 sığınakta 1 adet güneş paneli, çok miktardaki yaşam, gıda ve giyim malzemeleri ele geçirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑