GÜNCEL

PKK eylemlere devam ediyor!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, PKK’nın 8 Mayıs’ı beklemeden sınır dışına çekilmeye başladığını açıklarken, terör örgütünde bazı kontrolsüz grupların da bulunduğu ve eyleme devam ettikleri öğrenildi.

5 Mayıs 2013 Saat: 13:22
PKK eylemlere devam ediyor!
PKK eylemlere devam ediyor!
 PKK Elazığ’da 16 köylüyü kaçırdı, ardından serbest bıraktı. Örgüt yöneticilerinden Murat Karayılan da PKK içinde çekilme sürecine direnen bazı gruplar olduğunu açıklamıştı.

Uzun süredir "Eylemsizlik" durumunda olan PKK’nın geçen hafta Elazığ’ın Palu ilçesi ile Bingöl’ün Genç ilçesi arasındaki Akdağ köyünde biri çocuk 16 köylüyü kaçırması "Kontrolsüz gruplara" bağlandı. Silahlı 3 terörist, Beyhan Barajının yapımında çalışan köylüleri tehdit etti ve 16 kişiyi yanlarına alarak dağa çıkardı. Yaklaşık 5 saat sonra ise 16 kişi serbest bırakıldı.

Güvenlik birimleri son olayın PKK içinde kontrolsüz gruplar olduğunu gösterdiğini değerlendiriyor. Polis ve askeri birimler, eylemlere karşı dikkatli olunması yönünde yeniden uyarıldı. Geri çekilme süreci sırasında da, benzer ve provakatif olaylar yaşanabileceği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑