GÜNCEL

PKK kamplarına bomba yağdı

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığından havalanan çok sayıda savaş uçağı Kuzey Irak'ta bulunan PKK kamplarına bomba yağdırdı.

26 Nisan 2013 Saat: 14:29
PKK kamplarına bomba yağdı
PKK kamplarına bomba yağdı
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığından dün gece geç saatlerde havalanan yaklaşık 5 uçak, Kuzey Irak'ta bulunan PKK Terör örgütünün Metina ve Zap kamplarında bulunan çok sayıda noktayı vurdu. Hava operasyonu öncesi yarım saat boyunca PKK kampları üzerinde keşif uçuşu yapıldı. Keşif uçuşunun ardından tespit edilen bölgelere operasyon düzenlendi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Savaş uçakları sorunsuz bir şekilde üslerine geri döndü.

HAVA OPERASYONLARINA MEKTUP ARASI

Abdullah Öcalan tarafından Kandil'e BDP heyeti aracılığıyla iletilmesini istediği mektupların gitmesinden önce büyük bir operasyon yapılmış heyetin Kuzey Irak'ta bulunduğu süre zarfın da operasyon yapılmamıştı. Genelkurmay ise operasyonlara mektup arası verildiğini yalanlamıştı.

BDP heyetinin dönmesinin hemen ardından Diyarbakır'dan havalanan 5 F-16 savaş uçağı, PKK'nın önemli kamplarından Zap ve Metina'ya hava operasyonu düzenledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑