GÜNCEL

PKK karakola saldırdı: 24 terörist öldürüldü

Hakkarinin Şemdinli ilçesinde Güzelkonak Jandarma Karakoluna teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmalarda şu ana kadar 24 terörist öldürüldü.

14 Eylül 2012 Saat: 19:04
PKK karakola saldırdı: 24 terörist öldürüldü
PKK karakola saldırdı: 24 terörist öldürüldü

PKK psikolojik üstünlük elde etmek için operasyonların sürdüğü Şemdinli'de karakola saldırmaya kalkıştı. Ancak hesaplayamadığı kadar ağır bir darbe yedi. 

1 asker ve 1 korucunun yaralandığı çatışma ve bölgede başlatılan operasyonda 24 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı öğrenildi.

Saldırıyı planladığı belirtilen 'Reşit Dostum' kod adlı Mehmet Can Gürhan adlı teröristin, telsizden teröristlere "Yaralıları taşımayın, kafalarına sıkın" şeklinde anons geçtiği öğrenildi.

Günlerdir çatışma ve operasyonların eksik olmadığı Şemdinli ilçesinde PKK'lıları bu kez Şemdinli - Yüksekova Karayolu üzerinde bulunan Güzelkonak Jandarma Karakolu'na saldırı düzenledi. Saat 15.30 sıralarında gerçekleşen saldırıya askerlerin karşılık vermesi ile çatışma çıktı. 1 asker ve 1 korucunun yaralandığı çatışma ve sonrasında bölgede başlatılan operasyonlarda 24 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Çok sayıda teröristin de yaralandığı belirtilirken, saldırı talimatını verdiği öne sürülen 'Reşit Dostum' kod adlı Mehmet Can Gürhan adlı teröristin, telsizden teröristlere "Yaralıları götürmeyin, kafalarına sıkıp öldürün" şeklinde anons geçtiği belirtildi.

Teröristler arasında büyük panik yaşandığı belirtilirken, bölgede başlatılan operasyon hava destekli olarak sürdürülüyor. 

YARALILAR HAKKARİ'YE GETİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Güzelkonak Jandarma Karakolu'na saldıran PKK'lılar güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralananlar Hakkari'ye getirildi.

Şemdinli ve Yüksekova karayolunun 20. kilometresinde mesafede bulunan Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne bir kamyonetle gelen PKK'lılar, karakola saldırdı. Karakolda görevli askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, kamyonetin kasasında bulunan çok sayıda PKK'lı öldürüldü.
Çatışma sırasında yoldan geçen bazı araçlarında çatışma arasında kaldığı belirtildi. Yaralanan ve sayıları belirtilemeyen bazı yaralılar helikopterle Fatih kışlasına, buradan da 4 ayrı ambulansla Hakkari Asker Hastanesine kaldırıldı. Hakkari Valiliği ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑