GÜNCEL

PKK Piyade Bölüğüne Saldırdı

PKK, İran sınırındaki sualtı piyade bölüğüne saldırdı.

23 Temmuz 2012 Saat: 17:48
PKK Piyade Bölüğüne Saldırdı
PKK Piyade Bölüğüne Saldırdı

Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Sualtı Piyade Bölüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadı. 

Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, Başkale 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Sualtı Piyade Bölüğü'ne roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler, gece karanlığında kaçtı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmazken PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı. 

GÜVENLİK GÜÇLERİ UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICIYI İMHA ETTİ 

Bu arada Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bir istihbarat üzerine Koçdağı köyü Durusu mezrası yoluna teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, askerlerin yaptığı çalışma sonucu bulundu. 

İKİ METRELİK ÇUKUR OLUŞTURDU 

Patlayıcının yerinin belirlenmesi ardından jandarma, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra bölgeye Van İl Jandarma Komutanlığı'ndan bomba uzmanları çağrıldı. 

Güvenlik alındıktan sonra imha edilen patlayıcı, 2 metre derinliğinde çukur oluşturdu. Güvenlik güçleri bölgede helikopter destekli arazi arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑