GÜNCEL

PKK'dan Tunceli ve Bingöl'de Hain Tuzak

PKKlılar Tunceli ve Bingölde karakollara malzeme taşıyan iki aracı ateşe verip yaktı.

23 Temmuz 2012 Saat: 00:14
PKK'dan Tunceli ve Bingöl'de Hain Tuzak
PKK'dan Tunceli ve Bingöl'de Hain Tuzak

PKK'lılar Tunceli ve Bingöl'de karakollara malzeme taşıyan iki aracı ateşe verip yaktı.

BİNGÖL'DE ÖNCE ATEŞ AÇTILAR

PKK'lı teröristler Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü Jandarma Karakoluna malzeme taşıyan sivil bir araca bugün saat 21.00 sıralarında köy yakınlarında uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Araçta bulunan Hadin Aran ile Cihan Aran da üzerlerindeki silahlarla ateş açarak PKK'lılara karşılık verdi. Kısa süren çatışmanın ardından Hadin Aran ile Cuhan Aran, karanlıktan da yararlanarak bölgeden uzaklaştı. Teröristler daha sonra aracı ateşe verip kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon sürüyor.

Diğer olay ise saat 13.00 sıralarında Tunceli'nin Mazgirt İlçesi'ne bağlı Ataçınar köyü mevkiinde meydana geldi. Mazgir'ten yola çıkan araç önce Akdöven Jandarma Karakolu'na ekmek ve malzeme bıraktıktan sonra Ataçınar Karakolu'na giderken, Güleç Köyü yakınlarında yolu bir PKK'lı tarafından kesildi. Sürücüyü silah tehdidi ile etkisiz hale getiren teröristler, "Bir daha karakollara erzak ve ekmek taşımayacaksın. Seni uyarıyoruz, bu son olsun" diye tehdit etti. PKK'lılar daha sonra aracı ateşe verdikten sonra kaçtı.

Serbest kalan sürücünün Mazgirt İlçe Jandarma Karakolu'na giderek durumu anlatması üzerine bölgeye askerler sevk edildi. Aracın yakıldığı köy yoluna patlayıcı tuzaklandığı istihbaratı üzerine yol kapatılarak bir süre bomba araması yapıldı. Aramada herhangi bir patlayıcıyı rastlanmadı.

Araç yakıp Şişik Ormanları'na kaçtıkları belirlenen teröristlerin bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından bombalandı. Bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timlerinin operasyonları sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑