GÜNCEL

PKK'lı teröristler minibüsü taradı! Şehitler ve yaralılar var

Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı teröristler korucuları taşıyan minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 3 korucu şehit oldu,1 sivil hayatını kaybetti, 2 korucu da yaralandı.

9 Kasım 2016 Saat: 20:07
PKK'lı teröristler minibüsü taradı! Şehitler ve yaralılar var
PKK'lı teröristler minibüsü taradı! Şehitler ve yaralılar var

Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Yavuzlar Mahallesi'ne dönen ve içinde korucuların bulunduğu minibüs, mahalleye yakın bir bölgede PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Korucular Hüsnü Keskin, Ekrem Keskin ve emekli korucu Şahabettin Keskin şehit olurken, aynı minibüste bulunan Mehmet Demir hayatını kaybetti. Saldırıda 2 korucu da yaralandı. Saldırı sonrası bölgeye gönderilen ambulanslarla yaralılar Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ 

 Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İlimiz Başkale ilçesi Eşmepınar Mahallesi mülki sınırları içerisinde 9 Kasım 2016 günü saat 16.00 sıralarında sivil bir minibüse, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiştir. Minibüste bulunan, ikisi güvenlik korucusu, biri emekli güvenlik korucusu ve biri de sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 kişi şehit olmuş, 2 sivil vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız tedavi altına alınmış olup, olayın faillerinin yakalanması çalışmaları ve olayla ilgili tahkikat sürdürülmektedir” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑