GÜNCEL

PKK'lılar köylüleri kendilerine siper etti

Şemdinli’de, PKK’lılar bombalanmayacağını bildiği için köylere sızmaya başladı. PKK’lıların üç köye girdiği tespit edildi.

3 Ağustos 2012 Saat: 15:02
PKK'lılar köylüleri kendilerine siper etti
PKK'lılar köylüleri kendilerine siper etti

Terör örgütü PKK , Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki operasyonların 12. gününe kadar büyük darbe yedi. Güvenlik güçleri, 22 Temmuz’da başlayan operasyonda, Heronlar, uçaklar ve helikopterler ile sınırdan içeri girmeye çalışan PKK ve PJAK teröristlerine havadan müdahalesini yoğunlaştırdı. PKK’lıların yol kesmesinin ardından başlayan çatışmalarla ilgili olarak, geçtiğimiz hafta teslim olan iki PKK’lı sorgularında, örgütün Şemdinli’ye büyük çaplı bir saldırı düzenlemeyi ve ilçe merkezini kontrol altına almayı planladığını itiraf etmişti. İstihbarat birimlerinin yaptığı analizde de PKK’nın Suriye’de Kürt grupların bazı şehirleri kontrol altına almalarına paralel olarak Şemdinli’de de benzer bir girişimde bulunmayı hedefledikleri değerlendirilmişti. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de, 2 bin asker ile bölgede operasyona başlamıştı. Operasyonların 12. gününde çok sayıda 60 PKK’lı ölü olarak ele geçirilirken örgüt zayiatı azaltmak için bölgedeki 3 köyü ele geçirdi ve köylüleri kendilerine siper olarak kullanıyor. 

Komandolar püskürttü

12 gün önce PKK’lılar Şemdinli merkezine 6 kilometreye kadar yaklaştı. Emniyet güçlerinin verdiği bilgiye göre Goman Dağı’nın eteklerinde yani Şemdinli’ye 6 kilometre kala çatışmalar çıktı. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda teröristlerin ilk amacı Şemdinli’yi ele geçirmekti. Ancak bu amaçlarına ulaşamadılar. PKK çatışma çıktığında genelde vur-kaç taktiğini uygularken ilk kez Şemdinli’de kaçmak yerine bulundukları mevziyi koruma yoluna gitti. Ancak güvenlik güçlerinin etkin müdahalesi ile önce geri çekilmek zorunda kaldılar. Çatışmalar 12 gün aralıksız sürerken PKK’lı teröristler Goman Dağı’na çekildi. Daha sonra ise sınıra doğru hareket ettiler. Bu süreç içinde Jandarma Özel Harekat Birlikleri ve komandolar 9 kilometre ilerleyerek teröristleri sıkıştırdı.

PKK’lılar kaçacak yer bulamayınca Yukarı Yiğitler, Aşağı Yiğitler mezraları ile Bağlar köyüne yaklaşarak bu köylerin içine girdiler. PKK’lıların köylere sızmasından sonra da güvenlik güçleri köyleri çember altına aldı. Ancak PKK’lılar kendilerine ateş açılmaması için köylüleri kendilerine siper etti. Teröristlerin, köylülerin arasına karışıp evlerin içerisinden de ateş edebildiği belirtildi.

PJAK da çatışmaya katıldı

2 gün önce İran’dan 100 civarında PJAK’lı teröristin de desteğe geldiği ortaya çıktı. PKK’lıların sistemine dahil olan PJAK’lılara yönelik de operasyonlara devam edildiği kaydedildi. Gelen PJAK’lıların da Hakurk Kampı ve Şehidan dağlarından geldiği belirlendi.
(Vatan)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑