GÜNCEL

PKK'lılara büyük operasyon

Tuncelide geçen ay 6 asker ile 1 sivil kadını bomba yüklü aracı infilak ettirerek şehit eden PKKlılar, 150 kiloluk bombayla eylem hazırlığındayken yerleri tespit edildi.

10 Ekim 2012 Saat: 16:16
PKK'lılara büyük operasyon
PKK'lılara büyük operasyon

 'lıları etkisiz hale getirmek için jandarma ve polis harekat timlerinin düzenlediği hava desteklioperasyon da çatışma çıktı. Çatışmalar yer yer sürerken, Kobra helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombalıyor. Çatışmalar nedeniyle Tunceli-Hozat karayolu da ulaşıma kapatıldı.

Tunceli'de 25 Eylül günü Tunceli 4'üncü Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın saniyelerle kurtulduğu, 6 askerin şehit olduğu 1 sivil kadının da hayatını kaybettiği bombalı araçla saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yerleri güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Yaklaşık 15-20 kişilik PKK'lı grubun yanlarında güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanacağı iki ayrı düzenekle patlatılmayı hazır 150 kiloluk patlayıcı bulunduğu da belirlendi.

Tunceli kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Zerguat Ormanları, Arman Köyü ile Çılga Köyü'nün ormanlık ve dağlık alanında bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bu sabah saatlerinde hava destekli operasyon düzenlendi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya'nın komuta ettiği operasyonu, PKK'lıların saldırısından saniyelerle kurtulan 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'da operasyon bölgesinden yönetiyor. Operasyona 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timleri katılıyor. Timler Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların bulunduğu alanlara indirildi.

ASKERLERİN YOLUNA BOMBA TUZAKLANDI

Operasyon bölgesine zırhlı araçlarla karadan giden askerlerin geçiş yoluna sık ormanların hakim olduğu Zerguvat bölgesinde PKK'lılar tarafından 2 ayrı el yapımı patlayıcılı tuzak kuruldu. Güvenlik güçlerinin fark ettiği patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Sık ormanlık içinde kaçmaya çalışan PKK'lılarla öğle saatlerinde sıcak temas sağlandı. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi. Bu arada PKK'lıların bulunduğu alanlar da Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınıp, bombalandı. Bölgeye götürülen seyyar toplarla da PKK'lıların bulunduğu alanlar top atışı altına alındı.

TUNCELİ-HOZAT YOLU KAPATILDI

Operasyon bölgesinden geçen Tunceli-Hozat İlçesi karayolu da çatışma ve PKK'lıların karayoluna patlayıcılar tuzakladığının belirlenmesi üzerine ulaşıma kapatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑