GÜNCEL

PKK'lının Üzerinden Diploma Çıktı

Yola patlayıcı döşerken öldürülen PKKlının üzerinden çok sayıda patlayıcı düzeneği ve çeşitli malzeme çıktı.

24 Kasım 2012 Saat: 11:21
PKK'lının Üzerinden Diploma Çıktı
PKK'lının Üzerinden Diploma Çıktı
Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Serince köyü yol ayrımında teröristlerce mayın döşendiğine ilişkin ihbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda patlayıcı düzeneği ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 22 Kasım 2012 günü saat 19: 40 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Kayacık, Serince köyü yol ayrımında 4-5 kişilik şüpheli bir grup şahsın bulunduğu ihbarının gelmesi üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Mobil Jandarma Özel Harekat Timi ile kobra zırhlı araçlarının ilgili bölgeye sevk edildiğini söyledi. 

Vali Toprak tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

"Güvenlik güçleri bölgeye ulaştıklarında bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarının yol üzerinde hareket halinde oldukları tespit edilmiş, şahıslara 'dur' ihtarında bulunulmuş ve şüpheli şahısların ateşle karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ile teröristler aralarında çatışma çıkmıştır. 

Daha sonra bölgede yapılan aramada 1 bölücü terör örgütü PKK/KCK mensubu terörist ölü, 1 adet Bixi marka makinalı silah ve 50 adet mermi ile birlikte ele geçirilmiştir. 

Olay bölgesi ve yakın çevresinde yapılan arama tarama ve keşif faaliyeti sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde Serince köyü yol ayrımında 1 metre genişliğinde 0,5 metre uzunluğunda ve 0,5 metre derinliğinde bir çukur, yaklaşık 1000 metre kablo, ağızları kesik ve içleri anfo tipi patlayıcı madde, amonyum nitrat ve petrol ürünü karışımlı ve A-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş dolu 3 adet 12 kilogramlık büyük tüp, patlatılmak üzere hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 adet sırt çantası ele geçirilmiştir" denildi. 

PKK'LININ ÜZERİNDEN ÖRGÜT DİPLOMASI ÇIKTI 

Açıklamada ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından ilave Jandarma Özel Harekat timlerinin bölgeye sevk edildiği ve yine 7. Kolordu Komutanlığı tarafından 2 adet taarruz helikopteri görevlendirilerek bölücü terör örgütü mensuplarının muhtemel kaçış istikametlerine ve içerisine kaçtıkları ormanlık alana yönelik takip icra edildiği belirtildi. 

Açıklamada ayrıca 1 adet Delil Amed Kod adlı E.B. adına sözde HPG kamplarında düzenlenmiş diploma, 2 adet HPG yerel birlikler çalışma kılavuzu, 4'üncü Stratejik Dönem ve Devrimci Halk Savaşı kitabı, muhtelif miktarda doküman, bol miktarda mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonların devam ettiği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑