GÜNCEL

PKK'nın asıl hedefi kirpiler !

PKK’nın İzmir’de Kirpi üreten fabrikaya sabotaj yapmayı planladığı ortaya çıktı.

19 Eylül 2012 Saat: 10:19
PKK'nın asıl hedefi kirpiler !
PKK'nın asıl hedefi kirpiler !

Emniyetin, Kirpi fabrikasını saldırıya karşı uyardığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TSK’nın gözbebeği zırhlı araç Kirpi’lerden sipariş verdi.Yıl sonuna kadar teröristlerin mayın ve bombalı saldırılarına karşı terör bölgesinde görev yapan polisler de yararlanacak.


Ancak araçlardan kaç adet sipariş verildiği güvenlik gerekçesiyle açıklanmıyor. Kirpi’nin teknik özellikleri ve kullanılan malzemeler de sır gibi saklanıyor. Projede yeralan bir yetkili terörle mücadelenin göz bebeği haline gelen araçla ilgili, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sipariş aldık. Ancak sayı konusunda bilgi verilmiyor. Terör bölgesi için asker ve polis için toplam 3 bin adet Kirpi tahsis edilmesi gerekir” dedi.

SABOTAJ PLANI YAPTILAR

Yetkili, bölücü örgütün hedefleri arasında üretim tesislerinin de olduğunu söyledi ve şu bilgileri verdi:


“İstihbarat birimlerinden PKK’nın Kirpi’nin üretildiği İzmir’deki fabrikaya yönelik sabotaj planı olduğuna dair bilgiler aldık. Güvenlik birimlerimiz harekete geçti. Gerekli güvenlik önlemleri arttırıldı. Hem polisimiz, hem de fabrikanın güvenlik elemanları olası bir hain saldırıya karşı teyakkuz halinde.”

3 BİN KİRPİ LAZIM

“Kirpiler 2009 yılı Temmuz ayında üretilmeye başlandı. Öncesinde 6 yıllık kapsamlı çalışma yapıldı. Proje ve tasarım için 2003 yılında start verildi. Özellikle terörün yoğun olduğu Güneydoğu ve Doğu’da 3 bin adet Kirpi’ye ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Araçlara yönelik mayın, roket, bomba ve silahlı saldırılarda şehit istenmiyorsa 3 bin Kirpi envantere girmeli.”

 




YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑