GÜNCEL

PKK'nın bomba yüklü traktörü yakalandı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi kırsal kesiminde PKK'nın bomba yüklediği traktör ele geçirildi

21 Mayıs 2016 Saat: 14:41
PKK'nın bomba yüklü traktörü yakalandı
PKK'nın bomba yüklü traktörü yakalandı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinin kırsal kesiminde bugün PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü bir traktörü belirleyen, güvenlik güçleri operasyon yaptı. Nereye ve hangi eyleme götürüldüğü henüz bilinmeyen traktörün ele geçirilmesi sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı da öldürüldü.

BOMBA İMHA EDİLDİ

Jandarmanın bölgede operasyonlarını sürdürürken, traktördeki bomba da kontrollü olarak patlatılarak imha edildi. Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 49.  Komando Tugayı Harekat Komutasındaki İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce terör örgütü PKK/KCK mensuplarının barınma yerlerinin tespitine yönelik merkez Ortaçanak bölgesinde "Şehit Jandarma Komando Er Elvan Çınar-3 " operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi.

ELE GEÇİRİLENLER

"Bir grup PKK/KCK terör örgütü mensubu ile silahlı çatışmaya girilmiş, çıkan çatışma sonucunda 3 erkek PKK/KCK terör örgütü mensubu silahları ve malzemeleri ile ölü ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, 3 kalaşnikof tüfek, 15 şarjör ile 160 fişek, 6 el bombası ve 3 el yapımı patlayıcı devre anahtarı, kamera ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑