GÜNCEL

PKK'nın Hücre Evine Baskın

Vanda polise saldıran PKKlılara operasyon düzenlendi. Ekipler, 2 PKKlıdan birini ölü diğerini sağ ele geçirdi.

27 Temmuz 2012 Saat: 16:12
PKK'nın Hücre Evine Baskın
PKK'nın Hücre Evine Baskın

Van'da, gece polis aracına uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lının yakalanması için bir eve düzenlenen operasyonda, teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılardan biri ölü, diğeri sağ olarak yakalandı. Saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Teröristlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına, saat 21.00 sıralarında bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda polis aracı isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıdan sonra Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube polisleri, teröristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı. Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis, uzun takip sonrası PKK'lının sığındığı hücre evini gece yarısı Yeni Mahalle'de tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis 'teslim ol' çağrısı yaptı. Buna ateşle karşılık veren PKK'lılarla polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK'lı da sağ yakalandı. Evde bulunan ve PKK'lılara yardım, yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Saldırının adından, Van'da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışları ile polis servislerinin geçiş güzergahlarında güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Şehre giren ve çıkan araçlar tek tek kontrol edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑