GÜNCEL

PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Tunceli Ovacık’ ta yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK’ nın sözde Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG‘nin Komuta Konsey üyesi “Baran Dersim” Kod adlı İsmail Aydemir i

21 Eylül 2015 Saat: 22:35
PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü
PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü
Tunceli’nin Ovacık ilçesi’nde 16 Eylül günü başlayan ve 4 gün süren operasyanlarda, terör örgütü PKK’nın Tunceli sorumlusu ’Baran Dersim’ kod adlı 43 yaşındaki İsmail Aydemir’in öldürüldüğü belirtildi.
 
Örgütten yapılan açıklamaya göre ise Tunceli'de ölen teröristlerin Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, Erdal Reşo kod adlı Abdurrahman Akçin, Botan Gevda kod adlı Sedat Aslan ve Cilo Kop kod adlı Resul Balıkçı olduğu belirtildi.
 
24 YILDIR ÖRGÜTTE
 
Terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG komuta konseyi üyesi ve örgütün sözde Dersim Eyalet Komutanlığı olarak adlandırdığı bölgenin sorumlusu olan Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, yaklaşık 24 yıldır PKK'daydı.
 
Tunceli’nin Nazımiye İlçesi doğumlu olan Aydemir’in son yıllarda öldürülen en üs düzey örgüt sorumlusu olduğu kaydedildi.
 
TUNCELİ NAZIMİYE'DE ÇATIŞMA
 
Öte yandan Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde jandarma ekiplerine bir grup bölücü  terör örgütü mensubunca ateş açıldı. 
 
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Nazımiye ilçesi Dereova  Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahası içinde yer alan kırsal alanda bir  grup bölücü terör örgütü mensubunca güvenlik güçlerine atış açıldı. Jandarma ekiplerinin anında karşılık vermesiyle çıkan kısa süreli  çatışmada, 2 teröristin yaralı olarak kaçtığı tespit edildi. 
 
Bölgede çatışma sonrası yapılan arama faaliyetinde de 1 kalaşnikof  uzun namlulu silah, 1 şarjör, 2 sırt çantası ve muhtelif gıda maddeleri ele  geçirildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑