GÜNCEL

PKK'ya bomba yağıyor!

Hakkarinin Şemdinli İlçesinde askeri hareketlilik bitmiyor.

7 Ağustos 2012 Saat: 14:12
PKK'ya bomba yağıyor!
PKK'ya bomba yağıyor!

Dün geceden bu yana ilçe merkezindeki birliklerden güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri sıcak takibe aldığı Yiğitler bölgesine bomba yağdırılıyor.

Şemdinli ile başlayan ve Çukurca'daki Geçimli Karakolu saldırısıyla artan PKK saldırılarına karşı güvenlik güçlerinin operasyonları da aralıksız sürüyor. Dün Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamayla 7 ayrı bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilirken, bu bölgelerde PKK'lıların sıcak takibi de sürüyor. Günlerdir çatışmaların sürdüğü Şemdinli'de de askeri hareketlilik hiç durmadı. Dün geceden bu yana Şemdinli 34. Tugay Komutanlığı ile 3. Dağ ve Komando Taburu'ndan güvenlik güçlerinin PKK'lılarla sıcak temas sağladığı Yiğitler bölgesine obüs toplarıyla bomba yağdırılıyor. Zaman zaman Şemdinli semalarında görülen savaş uçaklarının iseçatışma bölgesi ve Kuzey Irak yönüne gittikleri gözleniyor.

Bu arada, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmaların yaşandığı Yiğitler bölgesi, Bağlar Köyü ve çevresindeki mezralarda yaşayan vatandaşlar can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle Kaymakam Mesut Gençtürk ile görüştü. Köylülerin, askeri yetkililerle de görüşerek can güvenliklerinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını isteyecekleri belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑