GÜNCEL

Polis merkezine yapılan saldırıdaki bombalı aracı evinde saklamış!

Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen PKK operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Ramazan Ç.’nin, 24 Kasım 2015’te Denizli Polis Merkezi önüne getirilen bomba yüklü aracı evinde 2 hafta sakladığı, daha sonra kırsal

25 Aralık 2020 Saat: 10:38
Polis merkezine yapılan saldırıdaki bombalı aracı evinde saklamış!
Polis merkezine yapılan saldırıdaki bombalı aracı evinde saklamış!

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen ‘Yıldırım-7’ operasyonu kapsamında, 3 Ekim’de Lice ilçesi kırsalında, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile nokta atışı sonucu 4 PKK’lı terörist, etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden, İçişleri Bakanlığı’nın 'terörden arananlar listesi'ndeki ‘kırmızı kategori’de 10 milyon lira ödülle aranan, terör örgütü PKK’nın sözde ‘orta saha Amed eyaleti özel güç sorumlusu’ ‘Dr. Amara’ kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın üzerinde irtibatlı olduğu teröristlerin isimlerinin yazdığı 2 doküman ele geçirildi. Dökümanlar üzerinde inceleme yapan ekipler, Aydınlı’nın, Adana’da 6 kişiyle iş birliği yaptığını belirledi.

Savcılığın haklarında yakalama kararı çıkardığı 6 şüphelinin adreslerini belirleyen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün şafak vakti Adana merkezli Diyarbakır ve Kocaeli’de operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin demir kapıları koçbaşıyla kırarak, girdiği evlerde 5 şüpheli gözaltına alındı.

DİĞER ŞÜPHELİ ANKARA'DAKİ BOMBALI SALDIRI NEDENİYLE TUTUKLUYMUŞ

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer şüphelinin cezaevinde tutuklu olan Ahmet Karaman isimli terörist olduğu, 17 Şubat 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve askeri lojmanlarının bulunduğu bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlatılan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmesine neden olan bomba yüklü aracı getiren terörist olduğu tespit edildi. Karaman’ın, bu terör saldırısı nedeniyle 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 185 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Ayrıca bu teröristin, 24 Kasım 2015’te Adana’nın Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi önüne kadar getirilen ve patlatılmaya çalışılan bomba yüklü aracı da Diyarbakır’dan Adana’ya getiren terörist olduğu ortaya çıktı.

Son dakika haberler: Polis merkezine yapılan saldırıdaki bombalı aracı evinde saklamış Flaş detaylar




ADANA'DAKİ POLİS MERKEZİNE SALDIRIDAKİ BOMBALI ARACI SAKLAMIŞ

Karaman’ın, bomba yüklü aracı Adana’ya getirip, operasyon kapsamında gözaltına alınan Ramazan Ç.’ye verdiği, Ramazan Ç.’nin de bu aracı iki hafta boyunca evinde sakladığı belirlendi. Ramazan Ç.’nin daha sonra kırsaldan gelen iki teröriste bu aracı verdiği, teröristlerin de 24 Kasım 2015 günü Denizli Polis Merkezi’ne saldırı amaçlı götürdükleri ancak nöbetçi polis memurunun araçtan şüphelenmesinden dolayı patlatamayıp, yaşanılan kısa süreli çatışmanın ardından olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Olay günü bomba yüklü araç kontrollü olarak caddede patlatıldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınan diğer 4 şüphelinin ise Ramazan Ç.’ye yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen Ramazan ile oğlu Mehmet T. ile birlikte 2 şüpheli olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ramazan Ç., Ramazan T., Mehmet T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise sorgularının ardından serbest kaldı. Ankara’daki terör saldırısında bomba yüklü aracı getiren ve halen cezaevinde olan terörist Ahmet Karaman ise Adana’daki bombalı aracı getirmekten de tutuklandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑