DÜNYA

Pompeo'dan S-400 açıklaması: Yaptırımların önü açılır!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo S-400 sisteminin olduğu bir hava sahasında F-35 savunma sisteminin uçmasının mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin S-400 alması taktirde CAATSA kapsamında yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceğini belirtti

11 Nisan 2019 Saat: 11:24
Pompeodan S-400 açıklaması: Yaptırımların önü açılır!
Pompeo'dan S-400 açıklaması: Yaptırımların önü açılır!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, S-400 sistemiyle ilgili açıklamada bulundu. Pompeo, S-400'ün olduğu bir hava sahasında F-35 savunma sisteminin uçmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde bakanlık bütçesi ile ilgili oturumda Mike Pompeo,  Türkiye ve S-400 savunma sistemi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

''TÜRKLERE BİRKAÇ KEZ SÖYLEDİK''

Pompeo, Türkiye'nin S-400'leri almasının doğru bulmadığını ve Türk muhataplarına da bu görüşlerini birçok defa aktardıklarını ifade etti.

S-400'lerin aktif olduğu bir hava sahasında F-35'lerin aynı anda uçmasının teknik anlamda mümkün olamayacağını öne süren Pompeo, Türkiye'ye S-400 yerine Patriot önerilerinin hala geçerli olduğunu dile getirdi.

''YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR''

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini alması taktirde Pompeo, Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) çerçevesinde bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalma ihtimalinin olduğunu da açıkça ifade etti.

Bunun yanı sıra Mike Pompeo, katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili, ABD hükümetinin mümkün olan her şeyi yaptığını dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑