KÜLTÜR/SANAT

Prof. Dr. Çelik Kartepelilerle buluştu

KOCAELİ-Kartepe Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde “Global Emperyalizm ve Çanakkale” konulu bir konferansta ilçe

18 Mart 2013 Saat: 13:05
Prof. Dr. Çelik Kartepelilerle buluştu
Prof. Dr. Çelik Kartepelilerle buluştu
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Global Emperyalizm ve Çanakkale” konulu bir konferansta verdi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık başta olmak üzere Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Çelik, Çanakkale’nin kutlama yerine anılması gerektiğini söyledi. Mart ayının tarihimiz açısından önemli bir yeri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Çelik, Çanakkale 20 yıl öncesine kadar bilinmediğini kaydetti.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, “250 bin şehit verdiğimiz, üç kuşağın aynı savaşta şehit olduğu Çanakkale Savaşı, şanlı tarihimizin dönüm noktasıdır. Bu nedenle Çanakkale Savaşı’nı her yönüyle evlatlarımıza öğretmeli, böyle savaşların bir daha yaşanmaması için çok çalışmamız gerektiğini onlara anlatmalıyız” dedi.

Dinleyicilerin hayranlık içinde takip ettiği konferansta Prof. Dr. Çelik Çanakkale’de verilen mücadeleyi, milletimizin göstermiş olduğu eşsiz kahramanlığı, istiklale çok meşakkatli badirelerden geçilerek ulaşıldığını ve merhum Mehmet Akif Ersoy’un hangi duygu ve inanç içerisinde milli marşımızı kaleme aldığını büyük bir coşku ile anlattı.

Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği program sonunda Başkan Şükrü Karabalık, konuşmacıya teşekkür plaketi takdim ederek verdiği bilgiler için teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑