MODA

Profesyonel makyajda bunlara dikkat!

Güzel görünmek, her şeyden önce kişinin kendini iyi hissetmesi için önemli. Sadece estetik olarak değil, psikolojik olarak da kişinin yaşamını şekillendiren bir olgu. Makyaj ise, her çağda farklı bir tanımı olan güzellik kavramının en önemli parçası.

1 Ekim 2020 Saat: 07:54
Profesyonel makyajda bunlara dikkat!
Profesyonel makyajda bunlara dikkat!

Aslında gayet anlaşılabilir bir kavram olan profesyonel makyaj, makyaj uzmanları tarafından ve birtakım kurallar çerçevesinde yapılan makyajdır. Profesyonel makyaj uzmanları, profesyonel makyaj malzemeleri ve teknikleri kullanarak yüzünüzü bir kediye de benzetebilirler, Marilyn Monroe'ya da. Bu yönüyle profesyonel makyaj, yakın bir geçmişe kadar sadece mankenler, sinema ve tiyatro oyuncuları, sahne sanatçılarının ilgi alanına girerdi. Fakat bugün, gerek uygulanan tekniklerin sosyal medya sayesinde daha geniş bir kitle tarafından öğrenilebilir olması gerekse kullanılan ürünlerin artık herkes tarafından erişilebilir olmasından dolayı, çok daha geniş bir kitleyi ilgilendiriyor. Hızla değişen makyaj modasını, gelişen teknikleri ve yeni çıkan ürünleri günbegün takip eden ve uygulayan çok geniş bir kitleden söz ediyoruz. Ve sözü geçen profesyoneller de, eskiden sadece gelin makyajı için gittiğimiz kuaför salonlarında yüzümüzü boyayan kişilerden çok daha başka bir yerde duruyorlar. 

Profesyonel makyaj her şeyden önce, yüzü boyamak anlamına gelmiyor. Profesyonel makyajın amacı, kusurların üstünü boyayla kapatmak değil; temiz, parlak, ışıltılı, pürüzsüz bir cilt üzerinde, yüzün güzel hatlarını ortaya çıkarmaktır. Dikkatler güzel hatlara çekilerek, kusurlu taraflar arka planda bırakılır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑