GÜNCEL

Provokatörler Devrede!

Olaylı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması sonrası ortaya çıkan bu fotoğraf sosyal medyada dolaşmaya başladı. Ama işin aslı bakın ne...

30 Ekim 2012 Saat: 10:54
Provokatörler Devrede!
Provokatörler Devrede!
29 Ekim kutlamaları çerçevesinde inernette paylaşılan bir kare vardı ki, adeta sosyal medyayı salladı. Fotoğrafta bir çocuk elinde Türk Bayrağı ile kaçıyor, hemen arkasında ise bir çevik kuvvet polisi amansız bir takiple çocuğu kovalıyor.
 
İşte bu fotoğraf, günün en çok tartışılan konularından biri oldu. Hiçbir haber ajansının abonelerine geçmediği o kare, Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını provoke etmek amacıyla kullanıldı.
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda TRT'nin şehit cenazelerini canlı yayında verdiği bir ekran görüntüsü, o görüntünün altına photoshop teknolojisiyle "Şehitler yapılan duble yollar sayesinde memleketlerine daha çabuk uğurlanıyor" yazılarak paylaşılmış ve sosyal medyada büyük gürültü koparmıştı.
 
Bu kez bir başka provokatif oyun oynandı ve hiç alakası olmayan bir fotoğraf karesi photoshop tekniğiyle değiştirildi. Karede polisin bir küçük çocuğu kovalama görüntüsü oluşturuldu ve sosyal medyaya bu haliyle servis edildi. Facebook ve twitter'da binlerce kişi, bu fotoğrafı yayarak, "Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun" mesajıyla beraber hükümete ve polise ağır eleştirilerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑