OTOMOBİL

PSA Grubu yeni teknolojilerini tanıttı...

PSA Grubu, yakın gelecekte görebileceğimiz yeni teknolojilerini tanıttı.

4 Şubat 2013 Saat: 11:53
PSA Grubu yeni teknolojilerini tanıttı...
PSA Grubu yeni teknolojilerini tanıttı...
 Grubun AR-GE Direktörü Guillaume Faury 22 Ocak tarihinde 100 ekonomik ve politik karar alıcı, paydaş ve gazeteciyi Grubun Vélizy’deki AR-GE Merkezi ADN’de (Automotive Design Network-Otomotiv Tasarım Şebekesi) ağırladı. Davetliler gün boyunca, şehirleşme, iklimsel değişiklik, tüketici alışkanlıklarının ve ulaşım tarzlarının değişmesi gibi yarınların otomobil dünyasını biçimlendirecek değişime paralel beklenti ve ihtiyaçlara çözüm getirmek amacıyla PSA Grubu tarafından geliştirilen çok sayıda yeni teknolojiyi keşfetme fırsatı buldular.
 
Basın konferansında tanıtılan en önemli teknoloji, yeni tip bir tam hibrit motor olan "Hybrid Air" oldu. Benzin ve sıkıştırılmış havayı birleştiren devrim niteliğindeki bu yenilikçi teknoloji 100 kilometrede 2 litre tüketen otomobile ulaşma yolunda bir dönüm noktası oluşturuyor. Grup markalarının araçlarında, müşterilerin yeni beklentilerini karşılamaya yönelik olarak 2013’ten itibaren sunulacak çözümler de tanıtıldı. PSA Grubu'nun "Hybrid Air" teknolojisi dışındaki diğer yenilikleriyse şu şekilde;

EMP2 
Grubun dünya çapındaki yeni platformu "EMP2:Efficient Modular Platform 2", modülerlik, ekipmanlar ve CO2 emisyonlarının azaltılması anlamında yüksek performanslı çözümler getiriyor.

SCR
Dizel motorların etkinliği konusundaki liderliğini korumak ve NOx emisyon seviyelerini benzinli motorların seviyelerine getirmek için PSA Grubu, 2013’ten itibaren, Selective Catalytic Reduction-Seçici Katalitik Azaltma(SCR) sistemini başlatacak. Katkılı Partikül filtresinin önüne takılan bu yepyeni donanım NOx’lerin giderilmesini ve aynı zamanda yakıt tüketiminin azaltılmasını sağlayacak (Euro5’e kıyasla -%2 ila -%4 arasında).

Hybride Eco
B, C ve D segmentlerinde benzinli ve dizel araçlara uyarlanan bu teknoloji, 15 grama kadar CO2 kazançları ve % 15’e varan yakıt ekonomisi gerçekleştirmeye izin verecek. 

Dedicated -EGR konsepti (Egzoz gazı devridaimi)
Bu yeni teknoloji benzinli motor seçeneklerin verimini arttırmaya yönelik ve önemli yakıt tasarrufu sağlayacak.

HYdole, Elektrik Dominantlı HYbrid simülatör
Yarınların otomobilinin potansiyel kullanımlarını test etmek ve müşteri tarafından beklenen menzil, konfor ve erişilebilirlik ihtiyaçlarına cevap vermek için, Grup ve paydaşları elektrikli aracın güven içinde sürüşü için şarj edilebilir bu hibrit simülatörü geliştirdiler.

VéLV, Elektrikli Hafif şehir içi aracı 
Şehir içindeki ulaşımların % 60’ı CO2 emisyonlarını arttıran hususi araçlarla yapılıyor. VéLV, hafif elektrikli araç projesi rekor seviyede düşük elektrik tüketimi ile şehir içi ve şehir çevresindeki ulaşım ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑