MEDYA

'Putin, Obama'yı Suriye'de bataklığa sapladı'

Washington Post gazetesi, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarda birçok hedefe ulaştığını ve Ortadoğu'daki güçlü devlet pozisyonuna geri dönüş yaptığını yazdı.

17 Mart 2016 Saat: 20:18
'Putin, Obama'yı Suriye'de bataklığa sapladı'
'Putin, Obama'yı Suriye'de bataklığa sapladı'

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD yönetimini bir kez daha beklenmedik bir anda köşeye sıkıştırdı. Bu kez, Suriye'den Rus birliklerini çekmeye ilişkin ani açıklamasıyla" denilen makalede, "Eylül ayında Rusya'nın Suriye'deki operasyonunu değerlendiren Başkan Barack Obama, bunun Moskova'nın Suriye'deki 'bataklığa' saplanışının başlangıcı olacağını tahmin etmişti" hatırlatması yapıldı.

'PUTİN'İN BAŞARILARI OBAMA'NIN HEDEFLERİNE ZARAR VERDİ'

Putin'in birçok hedefi gerçekleştirdiğini belirten gazete, "Putin'in başarıları, ABD'nin çıkarlarına ve Obama'nın bölgedeki hedeflerine zarar verdi" ifadelerini kullandı.

'WASHINGTON, PUTİN'İN KOŞULLARINI KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI'

Rusya'nın en büyük başarısı olarak, Suriye'deki savaşın gidişatını değiştirmesini gösterenWashington Post'taki analize şöyle devam edildi: "Daha geniş planda Putin, Rusya'nınOrtadoğu'da yeniden güçlü bir pozisyona sahip olmasını sağlamayı başardı. ABD, ateşkesin ve müzakerelerin başlamasına yönelik arabuluculuk çabalarının gerçekleşmesi için Rusya'yı eşit ülke olarak kabul etmek durumunda kaldı. Bunun yanında Washington, Suriye Devlet BaşkanıBeşar Esad'ın iktidardan ayrılması konusundaki taleplerinden vazgeçme de dahil olmak üzere Putin'in sunduğu koşulları onaylamak zorunda kaldı."

Makalenin sonunda bataklığa saplanan tarafın Rusya değil, Obama'nın kendisi olduğu vurgulandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑