GÜNCEL

Resulayn - Tel Abyad'da teröre 'Barış Pınarı'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtı Tel Abyad’ın karşısındaki Akçakale ile Resulayn’ın karşısındaki Ceylanpınar’dan eşzamanlı olarak başlatıldı. Türk jetleri dün saat 16.00’da havalanıp 30 kilometre kadar derinliğe indi, te

10 Ekim 2019 Saat: 09:34
Resulayn - Tel Abyadda teröre Barış Pınarı
Resulayn - Tel Abyad'da teröre 'Barış Pınarı'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin doğusunda YPG-PKK terör örgütüne yönelik planladığı Barış Pınarı harekâtı dün başladı. Özel Kuvvetler’den bazı timler, önceki gece Tel Abyad ve Resulayn’a sızarak öncelikli vurulması gereken hedefleri işaretledi. Tel Abyad-Resulayn arasındaki 120 kilometrelik hattaki hedeflerle ilgili istihbarat toplama faaliyetleri sadece karadan değil, havadan da yapıldı. Türkiye’ye ait insansız hava araçları (İHA) dün başta Tel Abyad-Resulayn arası olmak üzere Fırat’ın doğusunu karış karış taradı.

MEHMETÇİK DÖRT AYRI KOLDAN GİRDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘Başkomutan’ sıfatıyla harekât emrini vermesiyle birlikte Diyarbakır’dan havalanan Türk savaş jetleri dün Ceylanpınar’ın karşısındaki Resulayn’ı, 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri de Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’ın doğu, batı ve güney kırsallarını vurmaya başladı. Türk savaş uçaklarının daha önce işaretlenmiş hedefleri lazer güdümlü bombalarla vurarak yerle bir ettiği öğrenildi. Güvenlik kaynakları, Türk savaş uçaklarının Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa ilçesinde PYD/YPG’ye ait Rami Hava Üssü ve eğitim alanı bombaladığını doğruladı. Burası yaklaşık 30 kilometre derinlikte bulunuyor. Böylece savaş uçakları, ABD Başkanı Donald Trump’ın güvenli bölge için yapılan ilk görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ifade ettiği derinlik mesafesine inmiş oldu. Aynı bölge içinde olan Esadiye, Fender, Huşan, Aluk ve Mustel köyleri de Türk F-16’larının hedefi oldu. Kamışlı kırsalındaki terörist unsurların da vurulduğu bildirilirken, yerel kaynaklar Ayn el Arap’ın da (Kobani) Türk jetlerince bombalandığını öne sürdü.

Resulayn - Tel Abyadda teröre Barış Pınarı

Akçakale’den Tel Abyad’daki terör mevzilerine yoğun obüs, çok namlulu roketatar ve ağır makineli atışı yapıldı. Özellikle Fırtına obüslerinin birçok mevziyi yerle bir ettiği bildirildi. Aynı şekilde Ceylanpınar’dan da Resulayn ağır şekilde vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı saat 22.26’da ise resmi Twitter hesabından TSK’nın ve Suriye Milli Ordusu’nun Fırat’ın doğusuna yönelik kara harekatına başladığını duyurdu. Ceylanpınar’ın karşısındaki PKK/PYD kontrolündeki Resulayn’dan giriş yapan kara unsurlarına obüsler top atışlarıyla destek verdi. Resulayn’da üç farklı noktadan “hilal” şeklinde giriş yapan kara unsurları ilk etapta herhangi bir direnişle karşılaşmadı. Suriye tarafında yaklaşık 1 kilometre içeri giren kara unsurlarına, mevzilerini terk edip sivillerin yaşadığı evlerde mevzilenen teröristlerce ateş açıldı. Yer yer çatışmalar yaşandı. Resulayn’ın ardından Tel Abyad da yoğun top atışına tutuldu. Tel Abyad’ın doğusunda da kara unsurları ilerledi. Tuzaklanmış mayınlara karşı bomba imha uzmanlarının giriş yaparak güzergah temizlediği öğrenildi. Birliklerin 4 koldan ilerleyişi SİHA/İHA’lar tarafından da havadan takip edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑