GÜNCEL

Ricciardone Dışişleri'nde

Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Dışişleri Bakanlığı'na geldi

7 Şubat 2013 Saat: 17:13
Ricciardone Dışişleri'nde
Ricciardone Dışişleri'nde
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek üzere bakanlık binasına geldi.

ABD Büyükelçiliği kaynakları, daha önce görüşme talebinin Büyükelçi Ricciardone'den geldiğini açıklamıştı.

Görüşmede, geçen hafta ABD Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi paylaşımı hususlarının ve ikili ilişkilerdeki son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, süren davalarla ilgili açıklamaları dolayısıyla ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'ye tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Büyükelçi'nin yaptığı açıklamalar, göreviyle bağdaşmayan açıklamalardır. Büyükelçi kendi işlerine bakarsa daha isabetli ve ülkesi için daha yararlı bir iş yapmış olur'' diye konuştu.
RICCIARDONE, TÜRKİYE'DEKİ DAVALARI ELEŞTİRMİŞTİ

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, dün isim vermeden Ergenekon ve Balyoz davalarını eleştirmişti.

Ricciardone, şöyle konuşmuştu:

"Çok uzun süredir hapiste olan milletvekilleri var, bazıları belirsiz suçlarla hapiste tutuluyorlar. kendilerine ülkeyi koruma görevi verilen askeri liderler, sanki teröristmiş gibi hapisteler. Profesörler var. Eski YÖK Baüşkanı, hakkındaki 16 yıl önce görevdeyken yaptğı çalışmalarla ilgili belirsiz suçlamalarla demir parmaklıklar ardında tutuluyor. Harçları protesto için barışçı gösteri yapan öğrenciler hapiste. Eğer bir yargı sistemi bu sonuçları doğrurursa ve bunun gibi insanları teröristlerle karıştırırsa, Amerikan ve Avrupa Mahkemeleri'nin buna karşılık vermesi zor olur"
ÇELİK: DIŞİŞLERİ UYARACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de parti genel merkezinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Sayın Büyükelçinin, Dışişleri tarafından uyarılması ve dikkatinin çekilmesi de söz konusudur. Bunu da zaten tahmin edebilirsiniz'' dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑