BELEDİYE

Ruanda Büyükelçisi’nden Köşker’e ziyaret

Orta Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari Gebze’ye gelerek bir dizi temaslarda bulundu

26 Nisan 2014 Saat: 10:54
Ruanda Büyükelçisi’nden Köşker’e ziyaret
Ruanda Büyükelçisi’nden Köşker’e ziyaret

Kayızari ve beraberindekiler 30 Mart tarihinde ikinci kez Gebze Belediye başkanlığına seçilen Adnan Köşker’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
TÜRKİYE’NİN YATIRIMLARINA İHTİYACIMIZ VAR
Ruanda'daki değişim sürecinde yapılacak çok iş olduğunu da ifade eden Büyükelçi Ceazar Kayizari, bu süreçte Türkiye'ye çok büyük ihtiyaçları olduğunu söylerken, orada inşaat, otel, hastane yapılabileceğini, turizmle ilgili yatırımlar olabileceğini anlattı.
Ruanda'nın artık güvenli bir ülke olduğunu, yabancı yatırımcılara vergi kolaylıkları sağlandığını ve gelen yatırımcıdan 7 yıl boyunca vergi alınmadığını da söyledi. Büyükelçi ayrıca Gebze’de yaşayanların çok şanslı olduklarını ifade ederek, “Gebzeliler genç ve Sanayici bir belediye başkanına sahipler’’dedi.
KÖŞKER GEBZE’Yİ TANITTI
Konuk büyükelçiye Gebze’yi hakkında kısa bir bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, dokuz tane organize sanayi bölgesi bulunan Gebze’nin Türkiye ekonomisinde yüzde 9 gibi büyük bir ağırlığa sahip olduğunu belirtti. Başkan Köşker, TÜBİTAK, yeni kurulan Bilişim Vadisi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi kuruluşlarla bilimsel altyapıya sahip olan Gebze ile Ruanda arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinden her ülkenin yarar göreceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑