YAŞAM

Rufai şeyhi, babalara çağrı yaptı: Çocuğunu tarikata ver, rahat et

Hazreti Muhammed'in soyundan geldiğini iddia eden Suriyeli Er-Rıfai ile Kars'ta bir dergahta konuşan Muhammed Bütün isimli kişi skandal sözler sarf etti. Çocuklara Türkçe isimlerin verilmesine karşı çıktı. Çocukların tarikatlara teslim edilmesini ist

23 Ocak 2022 Saat: 17:22
Rufai şeyhi, babalara çağrı yaptı: Çocuğunu tarikata ver, rahat et
Rufai şeyhi, babalara çağrı yaptı: Çocuğunu tarikata ver, rahat et

Merkezi İstanbul’da olan ve Türkiye genelinde şubeleri bulunan ‘Evlad-ı Resûl İlim ve İrfan” isimli derneğin kurucuları Muhammed Bütün (Seyyid Muhammed Mardini) ve Suriyeli Seyyid Ali Es Sebbebi Er Rifai’nin, Kars Rufai Dergahı’nda çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. Dergahta, tarikat mensupları ile sohbet eden Er Rifai ve Bütün takipçileri ile sosyal medya üzerinden canlı sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

Hazreti Muhammed’in soyundan geldiğini iddia eden Er-Rifai’nin Arapça olarak yaptığı kısa konuşma sonrası tarikat mensuplarıyla sohbet eden yardımcısı Muhammed Bütün, kendince ‘ilmin faziletini’ anlattı.

“ÇOCUK MİNİ ETEK GİYEN, BAŞINI ÖRTMEYEN ANNEYİ SEÇEN BABANIN YAKASINA YAPIŞACAK”

Kars Rufai Dergahı’nın 9 Aralık 2021 günü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan sohbette Bütün’ün anlattıklar tepki çekti. Bütün, çocuğun ilim öğrenmesinin babasının sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Baba ilk olarak çocuğun annesini seçerken dikkat edecek. Namaz kılmayan, örtünmeyen, mini etek giyen kadınları tercih eder, çocuk böyle bir anneden doğar ise ahirette o çocuk babasının yakasına yapışacak” dedi.

“ÇOCUĞU TARİKATLARA TESLİM EDİN, ARKASINI ARAMAYIN”

Babaları çocuklarının isim tercihleri konusunda da kendince uyaran Bütün, “Çocuklara Yağmur, Kaya gibi isimler koyuluyor. Bu isimleri olan çocuk cehennemlikse isminden dolayı en son cehennemden çıkarılacak… Çocuğa babası din eğitimini vermeli, veremiyorsa kendini bu işe adamış olan seydalara, alimlere, şeyhlere, kamil mürşidlere evladını ver ki rahat et. Onlar uğraşsınlar sen uğraşma. Sen oraya bırak ondan sonra yat aşağı” diye konuştu.

Çocuğuna ticaret öğreten babaların sonunun kötü olacağına ileri süren Bütün, seydalar, şeyhler, alimler ve mürşidi kamillerden eğitim almayan çocukların annesini, babasını huzurevine atacağını söyledi.

“CENNETİNİZ SİZİN OLSUN, BİZ TÜRKÜZ”

Bütün’ün bu sözlerine İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Kılıç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Şeyh unvanlı bir yoz demiş ki,  Kaya, Yağmur gibi Türkçe adı olanlar cehennemden en son çıkacak. Soruyorum: Nedir bu düşmanlığınız?  Her şey Arapça mı olmalı? Türkçe adlar kutludur bizim için. Oğluma Bumin Kağan adını verdim. Cennetiniz sizin olsun. İstemiyoruz, biz Türküz!”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑