MODA

Rus tarzı tesettür

Rus modasını İslami moda endüstrisi yönlendiriyor.

2 Mart 2013 Saat: 19:03
Rus tarzı tesettür
Rus tarzı tesettür
Rusya'da İslami moda endüstrisi, 2000'li yılların ortalarında ortaya çıktı. Başlıca özellikleri: tarz, tevazu, konfor ve tekdüzelik. İslami modanın Rusya'daki merkezleri de Groznıy, Moskova, Ufa ve Sankt Peterburg kentleri.
Rusya'da halihazırda yaklaşık 150 İslami moda tasarımcısı faaliyet gösteriyor. Yeni Şafak'ın haberine göre Rus modacıların görevleri, sadece kadınları İslami kanunlar uyarınca giydirmek değil, giyimlere milli unsurları katmak, modellerini Rusya iklim özelliklerine adapte etmek. Tasarım şablonlarından dikişe kadar her şey Rusya'da yapılıyor.
İslami tarz tasarımcıları, bu işe "kalbini dinleyerek" başladıklarını itiraf ediyorlar. Her şeyden önce kendileri ve yakınları için rahat, pratik ve güçlü bir giyim dikmek istediklerini anlatıyorlar. Rusya'nın Sesi radyosuna demeç veren Moskovalı tasarımcı ve Rezedasuleyman markasının kurucusu Rezeda Suleymanova, "İslam'ı uygulamaya başladığımda, uygun giysim yoktu. Kot pantolon üzerine diz boyu elbise giyiyordum. Göğüs kısmındaki dekolteyi kapatmak için alttan tişört giyiyordum. Elime geçen herhangi bir parçayı da başıma sarıyordum. Mağazaları gezmek de sıkıcı ve nafileydi. Çocukluğumdan beri beni kukla gibi giyindiren annem ise yeni tarzımla şoka girmişti." dedi.
Bu noktada, genç tasarımcı birbirine uymayan parçalara bürünmenin çıkış yolu olmayacağını anladı ve önce kendisi için elbise dikmeye başladı, sonra başkaları için de.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑