DÜNYA

Rusya 8.2'yle Sallandı

Rusya'nın doğusunda Kamçatka yarımadası yakınlarında 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

24 Mayıs 2013 Saat: 12:58
Rusya 8.2'yle Sallandı
Rusya 8.2'yle Sallandı
Rusya'nın uzak doğu bölgesi Kamçatka yarımadasında 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Moskova saati ile 9.44'de gerçekleşen deprem Rusya'nın doğu bölgelerinde hissedildi.

Deniz tabanının 600 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeni ile tsunami uyarısı yapıldı. Ancak uyarı daha sonra kaldırıldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, depremin sarsıntılarının Moskova'da da hissedildiğini, ancak herhangi bir can ya da mal kaybına yol açmadığını belirtti.

Interfax'a açıklamada bulunan Acil Durum Bakanlığı Sözcüsü İrina Rossius, "Ohotskaya Denizi'nde gerçekleşen deprem Moskova'da da çok hafif şekilde hissedildi." dedi.

Moskova'da bazı vatandaşlar Acil Durum Bakanlığı'nı arayarak depremi hissettiklerini söyledi. Sibirya'nın bazı bölgelerinde de hissedilen deprem nedeni ile vatandaşlardan bazıları evlerinden dışarı çıktı.

Deprem Magadan, Barnaul, Tomsk, Krasnoyarsk, Kemereovo şehirlerinde hissedilirken, bazı evlerin camlarının kırılmasına ve yüksek binaların üst katlarında eşyaların düşmesine yol açtı.

Rusya Federal Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Genadi Onişenko, başkent Moskova'nın deprem kuşağında olmadığını, kentte herhangi bir depremin yaşanmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑