DÜNYA

Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın ABD'nin baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladık.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin benzeri görülmemiş baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi..

14 Nisan 2019 Saat: 20:44
Rusyadan açıklama: Erdoğanın ABDnin baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladık.
Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın ABD'nin baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladık.

ABD'nin Türkiye'ye benzeri görülmemiş baskı yaptığını belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu baskıya karşı sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan bir programda konuşan Peskov, Moskova'nın ABD'nin Türkiye'ye benzeri görülmemiş baskısına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

TÜRKİYE'NİN S-400 ALIMI
Peskov, Türkiye'nin S-400 alımı ile ilgili duruşunu değerlendirdi. Türkiye'ye bu konuda büyük baskı olduğunu belirten Peskov, "Prensip olarak bağımsız ve kendi başına hareket edebilen ülke sayısı parmakla sayılacak kadar az. Rusya ve Türkiye bu ülkeler kategorisine giriyor. Gerçekten eşi görülmemiş bir baskı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ve kesin bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Peskov, böyle bir duruşun özgür ve egemen şekilde diyalog kurmayı sağlayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan S-400 hava savunma füze sistemi alımı ile ilgili olarak, "Bir şeyin akdini yapmışsak, sözleşmesini yapmışsak bu iş bitmiştir, ona göre biz yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu da bizim egemenlik hakkımızdır, bu bizim tasarrufumuzdur." demişti.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑