GÜNCEL

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı! Havalimanı uçuşa kapatıldı

Gelen son dakika bilgisine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı. Uçağın pistten çıkması nedeniyle havalimanı uçuşlara kapatıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye

7 Ocak 2020 Saat: 10:32
Sabiha Gökçen Havalimanında uçak pistten çıktı! Havalimanı uçuşa kapatıldı
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı! Havalimanı uçuşa kapatıldı

Gelen son dakika bilgisine göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı. Sharjah - İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, inişinin ardından pistten çıktı. Saat 09.05'te pist kenarındaki toprak alanda duran uçağın yolcuları, 'slide' olarak adlandırılan şişme kaydırak yardımı ile tahliye edildi.

Son dakika... Sabiha Gökçen Havalimanında uçak pistten çıktı Havalimanı uçuşa kapatıldı

Edinilen ilk bilgilere göre olay sırasında yaralanan olmadı. Yolcular terminale alındı. Uçağın toprağa çıkmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı saat 11.20'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

Son dakika... Sabiha Gökçen Havalimanında uçak pistten çıktı Havalimanı uçuşa kapatıldı

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15.00'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız ile ilgili bilgi alabilirsiniz" açıklamasını yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Şarja – İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur." denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑