GÜNCEL

Sadullah Ergin de Reyhanlı'da olacaktı

51 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili sürpriz bir detaya ulaşıldı. Aylık toplantısını Reyhanlı'da yapma kararı alan AK Parti Hatay İl Teşkilatı, katliamın gerçekleştiği saatteki toplantıya Bakan Ergin'i de dave

15 Mayıs 2013 Saat: 09:14
Sadullah Ergin de Reyhanlı'da olacaktı
Sadullah Ergin de Reyhanlı'da olacaktı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ikiz saldırının ardından güvenlik birimleri ilginç bir detaya ulaştı. Saldırının olduğu gün AK Parti'nin Hatay teşkilatlarının aylık rutin buluşması Reyhanlı'da yapılacaktı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de toplantıya davet eden teşkilat yönetimi, Ergin'in boyun rahatsızlığını gerekçe göstererek katılamayacağını bildirmesinin ardından toplantıyı bir gün öne aldı. Gün değişikliğiyle AK Parti Hatay teşkilatı saldırıda hedef olmaktan kurtuldu.
BAKAN GELEMEYİNCE
Reyhanlı'da belediye binası ve şehir meydanında 51 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, bombalı araçların hedefinin Ankara olduğunu açıklamasının adından polis, Reyhanlı'daki hedefle ilgili de çarpıcı bir bilgiye ulaştı.
İddiaya göre AK Parti Hatay il teşkilatı her ay rutin olarak gerçekleştirdiği toplantıları mayıs ayında Reyhanlı'da düzenleme kararı aldı. Teşkilat yönetimi Reyhanlı Belediyesi toplantı salonundaki toplantının tarihini de 11Mayıs 2013 saat 14.00 olarak belirledi. Yönetim ayrıca Hatay milletvekili olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de Reyhanlı'daki toplantıya davet etti.
BAKANLIK DOĞRULADI
İl teşkilatının davetini alan Bakan Ergin, boynundaki rahatsızlık nedeniyle toplantıya katılamayacağını bildirdi. Bakanın gelememesi üzerine Hatay il teşkilatı toplantıyı 10Mayıs tarihine aldı. Partinin Hatay'daki belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile birlikte yönetim kurulu üyeleri cuma günü Reyhanlı'ya gelerek toplantıyı gerçekleştirdi.
Bakanlık kaynakları, söz konusu tarihte programın olduğunu ancak sağlık gerekçesiyle Ergin'in gitmeyeceğini bildirdiğini doğruladı. Toplantının ertesi günü saat 14.00'te Reyhanlı büyük bir gürültüyle sarsıldı. İlk bomba AK Parti teşkilatının toplantı düzenleyeceği belediye binası önünde gerçekleşti. 6 dakika sonra ise ilçe meydanındaki PTT binasının önünde diğer bombalı minibüs patlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑