GÜNCEL

Sağanak yağış kuvvetli geliyor herkes dikkatli olsun.

Meteoroloji’nin açıkladığı son hava tahminlerinde 18 il için sarı kodlu uyarı yer aldı. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli olması beklenirken vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtild

5 Mayıs 2024 Saat: 10:28
Sağanak yağış kuvvetli geliyor herkes dikkatli olsun.
Sağanak yağış kuvvetli geliyor herkes dikkatli olsun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahminlerini açıkladı. Buna göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel ve kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

ekran-goruntusu-2024-05-05-084609.png

Rüzgarın genellikle güney ve batıdan, Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji’nin açıkladığı son hava tahminlerinde kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yer aldı.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-05-05-084557.png

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER

Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Maraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Bayburt, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑