GÜNCEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi verdi! İşte alarm veren şehirler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda artan vakalarla ilgili bazı iller için çarpıcı uyarılarda bulundu.

15 Ekim 2020 Saat: 10:51
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi verdi! İşte alarm veren şehirler
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi verdi! İşte alarm veren şehirler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu ve illerdeki durumlara dikkat çekti. Bazı illerde son bir ayda yüzde 50 oranında artış yaşanması dikkat çekti. Azalmanın olduğu iller de Bakan Koca'nın paylaştığı veriler içinde yer alıyor. Öte yandan Türkiye'nin koronavirüs tablosu belli oldu. İşte detaylar... Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 5,9, yatak doluluk oranı yüzde 48,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,4, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,7, ortalama temaslı tespit süresi 7,6 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,4 olarak kayıtlara geçti.

#2
Foto - Koca, İstanbul'da büyük oranda belirgin artışın olduğunu bildirerek,

Koca, İstanbul'da büyük oranda belirgin artışın olduğunu bildirerek, "Balıkesir, Bilecik, Bursa illerimizde artışı daha belirgin görüyoruz. Ankara, Kayseri, Malatya'nın daha aşağıya düştüğünü görmüş oluyoruz." diye konuştu. Vaka sayılarındaki son durumu değerlendiren Koca, şu bilgileri verdi:

#3
Foto -

"İzmir son 1 ay içinde yaklaşık yüzde 50 azalış. İzmir'de de son 3 günde yüzde 5'e yakın bir artış görüyoruz. Genel seyrin İzmir'de iyi olduğunu ama orada da özellikle son günlerdeki bu kısmi artışla tedbirlerin daha yoğun bir şekilde, hassasiyetle devrede olması gerektiğini görmüş oluyoruz."

#4
Foto - Koca,

Koca, "Ankara'da azalma yüzde 60 kadar oldu. Yani yüzde 40'a kadar, neredeyse üçte birine kadar inmiş durumda. Fakat son 3 günde yüzde 60 azalıştan sonra, yüzde 4 gibi bir artışı görüyoruz. Yatışlarda daha bir değişiklik olmadığını, yatışa yansımadığını görmüş oluyoruz. O nedenle bu azalışla birlikte bu artışın önümüzdeki günlerde daha yakın tedbirlere uyarak azalmasını mutlak sağlamalıyız." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑