GÜNCEL

Sağlık çalışanları İZAYDAŞ’ı gezdi

Kamu Hastaneleri Birliği ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkililerine tıbbi atıkların bertarafı konusunda bilgi verdi

30 Eylül 2013 Saat: 10:15
Sağlık çalışanları İZAYDAŞ’ı gezdi
Sağlık çalışanları İZAYDAŞ’ı gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, Kamu Hastaneleri Birliği ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkililerini ağırladı. Yetkililer, çevre sağlığı açısından birçok hizmetin yanında Kocaeli’de ki tıbbi atıkların bertarafını da sağlayan İZAYDAŞ’ın tıbbi atık sterilizasyon tesisini yerinde inceledi.

SAĞLIK HEYETİ

Ziyarete, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Müdürü Ertuğrul Kibar, birim sorumluları Mevlüt Akdere, Özgür Kaçak, Nimet Kaya, Saadet Şeker, Hülya Şahin, Reşat Özdemir, Tarkan Keskin, Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri Mustafa Ürüt ve Yusuf Türkay katıldı.

SUNUM VE YERİNDE İNCELEME

Heyete ilk olarak İZAYDAŞ’ın genel tanıtım filmi ile şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Geri Kazanım Sorumlusu Arzu Ulutaş ise yaptığı sağlık heyetine özel sunumu ile tıbbi atıkların bertarafı konusunda sürecin nasıl işlediği hakkında detaylı bilgi verdi, merak edilen soruları yanıtladı. Son olarak tıbbi atık sterilizasyon tesisini de yerinde inceleyen heyete, sağlık kuruluşlarında üretilen atıkların hangi aşamalardan geçerek bertaraf edildiği hakkında yerinde sunum yapıldı.

İZAYDAŞ’TA BÜYÜK İŞ YAPILIYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Müdürü Ertuğrul Kibar, tıbbi atık üreticisi olduklarını ve sağlık açısından bertarafının önemine dikkat çekti. Kibar, “Biz Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak atıklarımızın nereye gönderildiğini nasıl işlem gördüğünü görmek istedik. Yerinde inceleyerek hem farkındalığı artırmak hem de hastanede çalışan arkadaşlarımızın yerinde ayrıştırmayı daha bilinçli yapmalarını sağlamak için buradayız. İnşallah bu ziyaretimiz daha faydalı sonuçlar doğuracak. Katılamayan arkadaşlarımız için belki bir eğitim talebimiz daha olacak” dedi. Hastane Müdürü Kibar ayrıca, daha önce İZAYDAŞ’ta bu kadar sistemli bir çalışma yapıldığını bilmediklerini kaydederek, “Enerji üretimi konusundaki çalışmalar da heyecan verici. Çevrenin temiz kalmasında İZAYDAŞ’ın katkısının çok büyük olduğunu ve büyük iş yaptığını öğrenmiş olduk” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑