SAĞLIK

Sağlık yöneticileri bir araya geldi

Kocaeli Hastane Yöneticileri Koordinasyon toplantısında buluştu

26 Şubat 2016 Saat: 16:22
Sağlık yöneticileri bir araya geldi
Sağlık yöneticileri bir araya geldi

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından her ay düzenli olarak yapılan Sağlık Tesisleri Koordinasyon Toplantısı, bu ay 25 Şubat tarihinde İzmit Seka Devlet Hastanesi Konferans salonunda yapıldı.

Toplantı, Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Hastane Yöneticileri ve Müdürlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 MALİ, TIBBİ VE İDARİ KONULAR KONUŞULDU

Toplantıda Başkanlar tarafından Mali, Tıbbi ve İdari konularda sunumlar yapıldı. Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Tekin, Sağlık tesislerimizde tek merkezli stok yönetimi politikası ile ilaç ve tıbbi malzeme kalemlerinde tasarruf edildiğini ifade ederek yaptığı sunumla sağlık tesislerinin mali durumları ve yapılan ihaleler hakkında bilgi verdi.

“HASTA VE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ”

Sunum sırasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi kullanımı ile ilgili bilgi veren İdari Hizmetler Başkanı Dr. Harun Öz “İl çapında hasta randevularını ayarlamak, zaman kaybını önlemek için MHRS ile ilgili yeni bir sistem kuruyoruz. Bu sayede hastalarımızın beklemeden, muayenelerinin daha kısa sürede olmasını ve polikliniklerimizde oluşan yoğunluğun giderilmesi için çalışma yapmış olacağız” dedi. Konu ile ilgili konuşan Genel Sekreter Ergüney “Kamuoyu memnuniyetini arttırıcı faaliyetlerimiz personelimizi de rahatlıyor. Çözümlenen her sorun personelimizi de rahatlatıyor. Bu tür çalışmalar neticesinde hem vatandaşlarımızın, hem de sağlık çalışanlarımızın memnun olmaları önemli, memnuniyet oranlarını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

“A GRUBU AMELİYATLARIMIZ ARTTI”

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İlimizde ​özellikli ameliyatlar olarak bilinen A grubu ameliyat sayılarının arttığına ve hastanelerimizden yapılan hasta sevklerinin giderek azaldığına dikkat çekerek, hastanelerimizde yapılan ameliyat sayıları, sevk oranları, normal doğum oranları hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Onursal Varkılı “normal doğumu özendirici çalışmalarımız devam etmekle birlikte sezaryen oranlarımızı da bu çalışmalar neticesinde daha da aşağıya çekmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑