SAĞLIK

Sahilde korkutan görüntü

Petrol atıklarının ardından şimdi de ‘su canavarı’ alarmı

25 Eylül 2021 Saat: 23:27
Sahilde korkutan görüntü
Sahilde korkutan görüntü

Sahilde korkutan görüntü

Petrol atıklarının ardından şimdi de ‘su canavarı’ alarmı

Hatay'ın Samandağ ilçesini petrol atıklarının ardından bu kez de 'su canavarı' olarak da bilinen 'su sümbülleri' kapladı. Suriye'den gelen Asi Nehri'nin sürüklediği su sümbülleri ilçesindeki 14 kilometrelik sahili istila etti. Sahile giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şoke olurken büyükşehir ekipleri korkutan manzara sonrası harekete geçti.

Dünyanın uzun sahillerinden olan 14 kilometrelik Samandağ kıyı şeridinin 6 kilometresi Asi nehrinden gelen su Sümbülleri ile doldu. Sahilin bir çok yerini kaplayan su sümbülleri, kıyı şeridini yürüyemeyecek hale getirirken Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde traktör ile temizlik çalışmaları başladı.

CANLI YAŞAMI TEHDİT EDİYOR

İstilacı bir tür olan su sümbüllerinin nehirdeki canlı yaşamını tehdit ettiği belirtildi. Öte yandan İlçede daha önce de petrol atıkları büyük sorun yaratmıştı. Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden denize karışan 15 bin tonluk petrol önce Kıbrıs açıklarına sonra da Hatay'ın Samandağ sahillerine vurmuştu. Petrol atıklarının temizlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Sahil Güvenlik ekipleri ve Nene Hatun gemisi çalışma başlatmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑