GÜNCEL

Sakarya Valisi Coş'un annesinden tek kişilik eylem!

Isparta'da ağaçların sökülerek başka yere taşınmasına tepki gösteren Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un annesi Feride Coş, tek başına iş makinelerinin arasına daldı.

3 Şubat 2015 Saat: 23:02
Sakarya Valisi Coş'un annesinden tek kişilik eylem!
Sakarya Valisi Coş'un annesinden tek kişilik eylem!

Isparta Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de göl kenarındaki ağaçları başka bir yere nakletmek amacıyla sökümüne başladı.

Ağaçlar özel bir iş makinesi yardımıyla topraktan çıkarılırken, mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş duruma tepki gösterdi.

"BU AĞAÇ KATLİAMINI KİMSE GÖRMÜYOR"

İş makinelerinin arasına dalan Feride Coş, "İstanbul’da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kaldırıldı. Şimdi bu ağaç katliamını kimse görmüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

"BUNU SÖKENLER SUÇLUDUR"

Olayın mahkemeye yansıdığını, karar çıkmadan ağaçların sökülmemesi gerektiğini belirten Feride Coş, "Bunu sökenler de suçludur. O belediye reisi gelsin, konuşsun. Biz burada yapılacak imar tadilatına karşıyız. Bu mahalle kurulalı 55 yıl oldu. Şahsi menfaatleri için ağaçlar kaldırılıyor" diye konuştu.

EĞİRDİR BELEDİYESİ: İDDİALAR ASILSIZDIR


Feride Coş, tepkisinin ardından olay yerinden ayrılırken, belediye ekipleri ağaç sökme işlemine devam etti. Demokrat Partili belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Orman Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Yeni Mahalle’deki yetişmiş ağaçlarımız itinayla yerlerinden alınarak rekreasyon alanımızda hazırlanan yeni yerlerine nakledilmiştir. Ağaçların kesilip, katledildiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Bu tür ağaçların yer değiştirme işlemleri her belediyede olduğu gibi ilçemizde de rutin olarak yapılmaktadır" denildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑