GÜNCEL

Sakın vali ile takışma! Yanarsın

Adana Valisi hakkındaki usulsüzlük iddialarını milletvekillerine mektupla bildiren 3 kişi evleri basılarak gözaltına alındı

24 Şubat 2013 Saat: 10:14
Sakın vali ile takışma! Yanarsın
Sakın vali ile takışma! Yanarsın
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un bazı satın alma işlerinde usulsüzlük yaptığı iddialarını içeren mektupları, milletvekilleri ve 80 il valisine gönderilmesiyle ilgili, gazeteci Taner Talaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ferat Yüksel'in eski sekteri Özlem Büyükdeniz ve Büyükdeniz'in kardeşi Niyazi Büyükdeniz gözaltına alındı.
DHA'nın haberine göre, Vali Hüseyin Avni Coş hakkında, bazı suçlamaları içeren mektupların milletvekilleri ve 80 il valisine gönderilmesiyle ilgili Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturmada mektupları gönderdiği iddia edilen Gazeteci Taner Talaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ferat Yüksel'in eski sekteri Özlem Büyükdeniz ve kardeşi Niyazi Büyükdeniz'in ev ve işyerlerinde arama yapıldı.
Güvenlik kamerasından görüntüleri incelendi!
Yolsuzluk iddialarını içeren mektuplar bulunurken, Talaş, Yüksel ve Büyükdeniz'e ait bilgisayarlara incelenmek üzere el konuldu. Tarsus Postanesi'nden mektupların postaya verildiği sırada, güvenlik kamerasınca görüntülendiği saptanan Talaş, Yüksel ve Büyükdeniz, aramalardan sonra, gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğüne götürülerek alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Taner Talaş, yapılan işlemin gözaltı olmadığını, mektupların gönderildiği Tarsus Postanesi'nde kendilerine söylenen saatte bulunup-bulunmadıklarının sorulduğunu söyledi. Talaş, "Evimizde bulunan mektup, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdiğim ağabeyimin evinin aranması ile ilgili şikayet mektubudur. Dosyada üçümüzün bir arada Tarsus postanesinde olduğumuza dair hiçbir belge de yok. O gün ve o saatte nerede olduğumuz soruldu. 2 sayfa ifade verdim, sonra da üçümüz birden serbest bırakıldık" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑